Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: These New Puritans u Tvornici!

Video: These New Puritans u Tvornici!Koncert engleske art-rock grupe These New Puritans održat će se u zagrebačkoj Tvornici u subotu, 27. ožujka. Art-rock bend These New Puritans dolaze u zagrebačku Tvornicu u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj drugi album „Hidden“. Na ovoj turneji These New Puritans neće svirati nigdje u blizini Zagreba tako da će koncert u Tvornici biti jedinstveno iskustvo. Cijena ulaznice je 100 kuna.

Kakav je odjek album „Hidden“ imao u Velikoj Britaniji govore i sjajne kritike:

„’Hidden’ je beskompromisno briljantan album. Vjerujte mi, ovaj je album vrijedan provale i krađe Bang & Olufsen sustava”, objavio je New Musical Express i dao mu ocjenu 9/10

„Ovo su Muse sa post-punk srcem. Da vidim, može li tko bolje“, napisala je Jenni Cole u recenzici albuma na web stranici musicOHM.com i dajući mu ocjenu 4,5/5

„Pokazujući čisti napredak i monumentalnu ambiciju, These New Puritans posjeduju ekstremne vještine i bujnu izvedbu koja nokautira“, kaže David Renshaw s web stranice Clashmusic.com koji je album ocijenio sa 9/10

„’Hidden’ je inventivan i originalan rock album“, kaže Amy Granzin sa web stranice Pitchfork.com uz ocjenu 8,2/10.

„Avangarda, to su These New Puritans, britanski intelektualno najizazovniji bend“, napisao je Simon Price u listu Independent.

„Čekajmo prosinac da vidimo hoće li se ’Hidden’ naći na godišnjim ’best of’ listama, ali već sada možemo reći da se radi o jednom od najfascinantnijih ovogodišnjih albuma“, smatra David Gassmann s web stranice Popmatters.com

„Drugi album grupe These New Puritans je zapanjujuć, hrabar i vrlo neobičan. Na njemu je više ideja no što ih većina bendova ima tijekom cjelokupne karijere“, napisao je u svojoj recenziji Joe Clay u listu Times.

„’Hidden’ je magično mračan, fantastično originalan album. I vjerojatno je prvo remek djelo u 2010. godini“, ističe Tim Burrows u listu Daily Telegraph dajući mu čistu peticu.

U cijeloj priči nevjerojatno je da je ovakav album napravila grupa čiji najstariji član ima 23 godine. Vođa grupe, pjevač i autor pjesama je Jack Barnett kojemu su 22 godine kao i njegovom bratu blizancu, bubnjaru Georgeu Barnettu, klavijaturistica Sophie Sleigh-Johnson ima 21 godinu a najstariji je basist Thomas Hein s 23 godine.

Prije dvije godine objavili su prvi album „Beat Pyramid“ koji je podbrao sjajne kritike, a bend su proglašavali spojem grupe Gang of Four s pjevačem Mark E. Smithom iz grupe The Fall. Dovoljno je čuti „Elvis“, singl s prvog albuma, pa da shvatite zašto je to bio plesni hit u britanskim diskotekama te pjesma koju su remiksirali mnogi najpoznatiji svjetski DJ-i.

These New Puritans - ElvisNakon dvogodišnjeg čekanja, These New Puritans prvo su objavili singl „We Want War“ a nakon fenomenalnih kritika albuma „Hidden“ 1. ožujka krenuli su na europsku turneju. Na toj turneji These New Puritans neće svirati nigdje u blizini Zagreba tako da će koncert u Tvornici biti jedinstveno iskustvo.

Objavljeno 26.03.2010.

Vremeplov

Mislim da nas uspjeh u osnovi uopće nije promijenio kao ljude. Isti smo luđaci kakvi smo bili na početku. Ne vidimo se ništa većima od naših fanova.
Kirk Hammett (Metallica)