Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ashes You Leave najavili izlazak novog albuma

Ashes You Leave najavili izlazak novog albumaNakon dugih sedam godina čekanja, jedan od najuspješnijih hrvatski heavy metal bendova nalazi se pred izlaskom novog albuma. Njihov peti album ’’Songs Of The Lost’’ biti će objavljen u ponedjeljak 23.03.2009. za Grčku izdavačku kuću Sleaszy Rider.

Distribucija trenutno je dogovorena za 41 državu, dok su istu zaduženi diskografski major i
indie giganti poput Sony-a i Plastic Head. Kompletan artwork albuma koji će biti izdan u luksuznom digipack obliku, djelo je poznatog švedskog umjetnika Andreasa Soderlunda.

Album je sniman u riječkom G.I.S. studiju pod vodstvom Mateja Zeca - gitariste grupe Let 3, dok je miks i mastering dovršen u slovenskom studiju DB Recordings, a napravio ga je Dalibor Sterniša poznat po radu s grupom Siddharta.

Na novom albumu Ashes You Leave nastavljaju sa svojim još dorađenijim i zrelijim karakterističnim gothic / doom metal stilom. Pjesme prepune zanimljivih melodija pomiješanih sa sjajnim gitarskim riffovima, začinjene tužnim violinskim dionicama te zaokružene izvrsnim ženskim vokalom. Sve ove nabrojane činjenice razlog su za nadu, da će ovim albumom Ashes You Leave na velika vrata ući na svjetsku glazbenu scenu. Još jedna činjenica koja potvrđuje ova velika očekivanja je nova pjesma ’’Stranded’’ na službenoj Myspace stranici preslušana već više od 30.000 puta!

Sastavni dio promocije albuma bit će i mnogobrojni koncertni nastupi pa je izgledno da u
nadolazećem razdoblju bend očekuje nekoliko europskih turneja te mnogobrojni pojedinačni koncerti kao i festivalski nastupi.

Također treba istaknuti da je nizozemski izdavač Muse(ic) Books nedavno objavio knjigu o najvažnijim ženama na svjetskoj heavy metal sceni (Through My Eyes, In their Own Words: females in metal and beyond - part I) u kojoj je značajno mjesto zauzeo opširan intervju s violinisticom grupe Ashes You Leave - Martom Batinić.


Objavljeno 05.02.2009.

Vremeplov

Rock ideologija je ispala jedna velika prevara koja se sad samo završava u tome da se vjeruje da je moguće nostalgiju estetizirati kroz sjećanja onovremenih prvoboraca koji sad pokušavaju da to svoje sjećanje kapitaliziraju nekakvim knjigama, reminiscencijama sebi i vlastitim vremenima.
Petar Jevremović, intervju za RiRock.com