Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ekskluzivno izdanje Vlade Simčića-Vave!

Ekskluzivno izdanje Vlade Simčića-Vave!Nakon krajem prošle godine objavljenog konceptualnog albuma ”Poljubac je izdaja”, riječki gitarist Vava za ljeto je pripremio potpuno novo ekskluzivno i limitirano izdanje.

Ovog je puta posegnuo za klasičnim filmskim temama: Gershwinovom, prikladnu dobu u kojem se i objavljuje, „Summertime“, te poznatom glazbenom temom iz Kubrickova filma Odiseja 2001., „Also Sprach Zarathustra (Tako je govorio Zaratustra)“, austrijskog umjetnika Johanna Straussa.

Kako se i naslućuje radi se o singlu, no ovog puta Dallas Records i Vava odlučuju se na do sada nikada viđenu kombinaciju u domaćoj diskografiji – sedam inčnom vinilnom singlu na 45 okretaja koji će u svom omotu sadržavati i isti materijal na CDu.

Osim toga, omoti se oba proizvoda bitno razlikuju, a autor je poznati riječki dizajner Mladen Stipanović, ne samo Vavin suradnik na njegova prethodna dva iznimno zapažena instrumentalna albuma, već i suradnik Leta3, ENIca, En Facea, te mnogih drugih.

Singl će objavljen u ekskluzivnom tiražu od samo 300 komada i prodaje se do isteka zaliha na tržištu, a u dogovoru s Dallasom neće se nadoštampavati ili reizdavati.

U prodaji će se pojaviti u ponedjeljak, 26. srpnja.

Tijekom ove godine Vava je dovršio produciranje i miksanje Urbanovog živog albuma objavljenim pred mjesec dana, a također je participirao u djelomičnoj izradi soundtracka za film Lavenderman, ustupivši redatelju Zvonimiru Rumboldtu dva broja, nikada objavljeni ”Encore” snimljen isključivo za potrebe ovog duhovitog filma čija je premijera bila u sklopu Pulskog festivala, 24.07.2010., te staru uspješnicu ”New Orleans”, klasični surf motiv s albuma ”Tresgringos” bivše grupe Mone.

Promocija ploče Summertime/Also Sprach Zarathustra održat će se u riječkom Dallasovom dućanu „Rijeka – Paris – Texas“ u Matije Gupca 3a, u ponedjeljak, 26.07.2010., točno u podne, a za tu priliku će se moći kupiti singl po promotivnoj cijeni.

Objavljeno 26.07.2010.

Vremeplov

Amerika me je naučila da se vratim na bazične vrijednosti rada. Osjećao sam da mogu pobijediti situaciju u koju sam stavljen, a na primarnom nivou osjećao sam da mogu razumjeti sve te ljude koji su bili radnici, čistači i dostavljači i da ih mogu gledati kao sebi ravne. Kada sam počeo dobivati redateljske poslove u serijama i na filmu, Amerika je osvijestila u meni ono što je tamo usko povezano, a to su vrijeme i novac.
Goran Gajić, redatelj