Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Etnofilmovi u Art-kinu

Etnofilmovi u Art-kinu U srijedu, 19.05.2010., u Art-kinu Crotia u Rijeci gledamo četiri nagrađena filma s ovogodišnjeg Etnofilm festivala, u organizaciji Etnografskog muzeja Istre.

Program počinje u 19 sati kratkim predavanjem i uvodom u etnografski film profesorice i pročelnice Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci Sanje Puljar D’Alessio, koja je sudjelovala na Etnofilm festivalu u Rovinju kao članica žirija.

Putovat ćemo od talijanskog antropološkog dokumentarca ”Rijeka” (La Fiuma) Rosselle Schillaci, u čijem je zanimanju rijeka Po kao mjesto svakodnevnog života i kulturnih kontakata, do nepalske ”Menstruacije” (Chhau)

Ramesha Khadke koji nas vodi do žena u zapadnom Nepalu. Upoznat ćemo i arhaični obred liječenja padavice (epilepsije) na području Radan planine u Srbiji (”U tišinu i nazad - izgon demona padavice”) Dalibora Pešića i Bratislava Kostića, te ženu koja je odlučila promijeniti sve i početi se baviti ovčarstvom u dolini Rabbi -”Cheyenne, trideset godina”, Michelea Trentinija.

Otkrijte zašto su baš ovi filmovi nagrađeni na rovinjskome Etnofilmu!

Ulaz je slobodan.

Objavljeno 19.05.2010.

Vremeplov

Kad kažem ”Ri-rock”, ne mislim samo na glazbeni izričaj riječke scene osamdesetih (Termiti, Paraf, Let 2-3, Laufer, Grad, Grč, Fit... ), nego i na sve ono što je tomu prethodilo, išlo uz to i slijedilo. Mislim na hrpu jednokratnih bandova koji su vježbali u garažama i šupama od Kraljevice do Mošćenićke Drage i opijali se jeftinim vinom na nekom od lokalnih ”jogova”, mislim također na večernja okupljanja na Kontu i život oko Palacha. Mislim na iskrene i naivne mladenačke snove o demo-snimkama, albumima, samostalnim koncertima, svjetskim turnejama.
Bekim Sejranović, književnik