Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Grč u Stereo dvorani 28.11. slavi 26. rođendan

Grč u Stereo dvorani 28.11. slavi 26. rođendanNeuništivi riječki alternativni sastav Grč koji više od dva i pol desetljeća predvodi karizmatični Zoran Štajdohar Zoff će u petak 28. studenog u riječkoj Stereo dvorani proslaviti 26. obljetnicu postojanja na najbolji mogući način - multimedijalnim koncertom uz best of repertoar pjesama.

Obljetnica postojanja Grča dio je koncertnog programa SVID radija pod nazivom ”Rijeka zove!”.

Da cijeli happening neće stati samo na običnom koncerti jamče činjenice da se bend za ovaj koncert sprema već par mjeseci, a nastup će ”pojačati” gosti iznenađenja, posebna brut art scenografija, VJ i do sada neviđene video projekcije. Upravo su potonje uz odabrane audio materijale pomno rađene ekskluzivno za ovaj nastup Grča u Rijeci, tako će, primjera radi, svaka video projekcija pratiti samo onu pjesmu za koju je i montirana.

Ove godine s novim ljudima u bendu otvoren je novi životni ciklus u umjetničkom opusu Grča. Naime, uoči nastupa u riječkoj Dvorani mladosti povodom proslave 30. godina Novog vala i punka te nastupa na Hartera 4 festivalu, Zoff je okupio posve novu postavu koju čine prokušani riječki glazbenici. Orijen Modrušan iz grupe Grad (ex-Let3 i ex-Regoč) na gitari, Zoran Žmirić na basu nekada je svirao isti instrument u Gradu, Lauferu i Sestrama, a javnosti je poznat i kao fotograf, kolumnist, i književnik, te na bubnjevima Zoran Kovač Kiss koji je također nastupao sa Sestrama i još nekolicinom gradskih hard rock bendova.

Velika je novost da će Grču nakon 26 godina tvrdoglavog demo statusa ”po vlastitom odabiru” biti napokon objavljen službeni album prvijenac ”Još ima krvi” za diskografsku kuću Dallas records. Biti će to svojevrsno best of izdanje na kome će se naći svi njihovi najbolji radovi poput ”Noćas se Beograd pali”, ”Sloboda izlazi u javnost”, ”Jama” i ”Teške čizme na nogama slobode” obzirom da se u slučaju opusa Grča teško može govoriti o komercijalnim pjesmama. Grč je sinonim za tvrdoglavo inzistiranje na svojoj stvari - umjetničkoj borbi protiv sistema, njegovih mehanizama i ideologija - makar i na svoju egzistencijalnu štetu.

Grč također radi i na novim materijalima, a upućeni govore da je bend usviraniji no ikada, te da su napustili heavy izričaj u korist alternativnog post new vawe naboja koji ih je krasio krajem 80-ih godina.

Grč je odnedavno otvorio i svoj online profil na MySpace stranicama, adresa je www.myspace.com/grupagrc.

Cijena ulaznice u Stereo dvoranu iznosi 50 kuna i u pretprodaji se može kupiti u Dallas music shopu u Rijeci, te na uobičajenim prodajnim mjestima. Koncert počinje u 23.30 sati, tako da će Grč u dan svog rođenja 29.11., ući svojim novim multimedijalnim koncertnim konceptom točno na nekadašnji Dan republike - dan kada je daleke 1945. godine osnovana bivša Jugoslavija.

Juge na sreću mnogih već odavno nema, podivljali tranzicijski kapitalizam novi je gospodar željan novca, moći i ljudskog mesa, kako bi to rekao njihov spiritus movens Zoran Štajdohar Zoff, ali Grč je još uvijek tu. Budite na pravom mjestu u pravo vrijeme - tamo gdje još ima krvi.

Objavljeno 14.10.2008.

Vremeplov

Rijetki su ljudi koji izdrže pa žive od alterantive, guraju svoju priču i zato takvi zaslužuju veliko poštovanje.
Milorad Milinković Debeli, intervju za RiRock.com