Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeste li za film?

Jeste li za film?Ciklus filmova Gerarda Philipea počinje u Art-kinu Croatia u Rijeci 17.06. u 19 sati, koji počinje filmom ”Ljepota đavola” (”La beaute du diable”, 1950.), a traje do 21.lipnja.

”I dok se u tim počecima čini da je i likom i načinom interpretaciji Philipe idealni tumač pomalo nesigurnih, ali ipak buntovnih idealista, vrlo brzo s jednakim umijećem i uvjerljivošću (možda i sam sigurniji zbog slave koju je tako brzo osvojio) počinje glumiti likove koji se privlačnošću proračunato koriste zbog nerijetko prizemnih probitaka. Tako postaje i idealni tumač Stendhalovih beskarakternih zavodnika u Parmskom kartuzijanskom samostanu (1947.) Christian-Jacquesa i Crveno i crno (1954.) Claudea Autant-Lare, dodajući im ipak notu ljudskosti stanovitom melankolijom kojom često obavija svoje likove, te neobičnim izražavanjem tuge sjetnim osmijehom (što je karakteristika gotovo svih njegovih uloga), stvarajući tako neočekivan odmak od postupaka lika kojeg tumači. Taj je odmak najvidljiviji, a i najdojmljiviji u filmovima koje je radio s velikim Réneom Clairom. Od njih ćemo u ovom ciklusu vidjeti Ljepotu đavola (1950.) i Velike manevre (1955.) gdje ta svojevrsna odsutnost prelazi u kreativno poigravanje sa stvarnošću. Još je zabavnije poigravanje s ulogom heroja i žanrovskim modelima u povijesnom avanturističkom spektaklu Fanfan la tulipe (1951.) Christian-Jacquesa koji je nedvojbeno najpopularniji Philipeov film. ”Tomislav Kurelec

17. lipnja u 21 sati -”Svi smo super”(”Everybody’s fine”) s Robertom De Nirom i Drew Barrymoore u glavnim ulogama.

U ovoj komičnoj drami Robert De Niro glumi udovca koji, nakon što mu umre žena, shvati da mu je ona bila jedina prava veza s djecom. Stoga kreće na putovanje autobusom duž čitave zemlje kako bi se ponovno zbližio sa svojom djecom, no putem otkriva da su njihovi životi daleko od idealnih. Ova priča o obitelji je remake istoimenog talijanskog hita Giuseppea Tornatorea.

Glazbeni internet magazin RiRock.com i Art-kino Croatia troje najbržih čitatelja nagrađuje s po dvije karte. Dovoljno je da vaše ime i prezime pošaljete na našu e-mail adresu. imena dobitnika objavit ćemo 17.06.2010.

Objavljeno 16.06.2010.

Vremeplov

Bio sam u svakom školskom bandu u koji sam mogao upasti, u jazz bandu i limenoj glazbi. Tamo sam zapravo i naučio osnove čitanja glazbe, od osnovne pa sve kroz srednju školu. Uzimao sam i privatne satove, ali nije išlo pa sam se vratio sviranju uz snimke. To me navelo da puno sviram - bio sam uzbuđen zbog sviranja s meni najdražim grupama kao što su Led Zeppelin i Black Sabbath.
Chad Smith (Red Hot Chili Peppers)