Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Lipanj u Art-kinu

Lipanj u Art-kinuU lipnju će u Art-kinu Croatia u Rijeci, u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, biti prikazana tri vrijedna kinotečna ciklusa.

Ciklus filmova Jacquesa Rivettea (od 04. do 7. lipnja), 04. lipnja u 19 sati otvara uvod u ciklus filmskog kritičara Alda Paquole, prije filma ”Pariz nam pripada”(”Paris nous appartient”).

Paquola će publiku upoznati s opusom redatelja koji je ”najmanje poznat od velike petorke novoga vala (uz Truffauta, Rohmera, Chabrola i Godarda), no zasigurno najosebujnijeg autora spomenute petorke.”(B. Kragić)

Ciklus filmova Gerarda Philipea bit će prikazan od 17. do 21. lipnja. Glumac Gerard Philipe je osvojio je Europu kao protagonist strastvene preljubničke priče u tada kontroverznom ”Đavlu u tijelu” Claudea Autant-Lare, kojeg gledamo u Art-kinu

Osim Gerarda Philipea, u ovome Ciklusu publika će imati prilike vidjeti i velike glumice pedesetih i šezdesetih - Ginu Lollobrigidu (Fanfan tulipe/Fanfan la tulipe,1951.) i Brigitte Bardot (Veliki manevri / Le grandes manoeuvres,1955.)

Tu je i Ciklus nazvan Almodovarove fusnote od 26. do 30. lipnja - program sastavljen od filmova koji su utjecali na slavnog redatelja, poput melodrama Douglasa Sirka i Josepha Mankiewicza.U programu Almodovarove fusnote gledamo i dva njegova kultna filma - Veži me! (¡Átame!, 1990.) s Almodovarovom muzom, prethodnicom Penelope Cruz, Victorijom Abril, te Labirint strasti (Laberinto de pasiones, 1982. s Antoniom Banderasom u jednoj od svojih prvih uloga.

U lipnju ne propustite 20. Svjetski dan animiranog filma – Animafest Zagreb - Animafest Rijeka, koji se u Rijeci održava od 11. do 13. lipnja.

Ovogodišnji program festivala posvećen je kratkometražnoj animaciji i uključuje najrecentnije i najzanimljivije animirane filmove nastale zadnje dvije godine.

Izdvajamo Čudesni svijet Animafesta 1, najbolja ostvarenja ovogodišnjeg Animafestovog programa za djecu. Djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz na sve projekcije u Art-kinu Croatia, pa tako i na Animafest.

U programu je i retrospektiva kratkih filmova Georgesa Schwizgebela, izbor iz nagrađenih filmova ovogodišnjeg izdanja Animafesta, te remek-djelo studija Folimage ”Žablje proročanstvo” Jacques-Rémyja Girerda.

Iznimno su zanimljiva i dva programa koji pokrivaju gotovo 30 godina rada studija Aardman Animations (likove Wallacea i Gromita možemo pogledati u jednom od najpopularnijih kratkih filmova Pogrešne hlače )

Lipanj će obilježiti i ”Ludo srce” s Jeffom Bridgesom (”Big Lebowski” ) koji je za ulogu ostarjelog country pjevača Bad Blakea dobio Oscara! Osim izvrsnog Bridgesa koji izvodi ulogu svog života, glavne uloge tumače i Colin Farrell te Maggie Gyllenhaal (”Donnie Darko”).

Gledamo i Roberta de Nira i Drew Barrymoore u filmu ”Svi smo super” redatelja Kirka Jonea, a ova komična drama je remake istoimenog talijanskog hita Giuseppea Tornatorea. Nogometnu groznicu na platnu Art-kina će popratiti film ”Tražeći Erica” (Looking for Eric) redatelja Kena Loacha s legendarnom nogometnom zvijezdom Ericom Cantonom u glavnoj ulozi. Komedija je to o poštaru kojem su potonule sve lađe i koji odlučuje potražiti nekog posebnog - nogometnu zvijezdu Erica Cantonu da mu pomogne!

U Art-kinu u lipnju obilježavamo i 30. godišnjicu rada redatelja Bernardina Modrića te Kratki utorak predstavlja Millva film i video .

Objavljeno 04.06.2010.

Vremeplov

U Rijeci ima sve više bendova i glazbenika koji se otvaraju prema nekim novim žanrovima, izlaze iz okvira bazičnog rocka, koji će naravno uvijek imati svoje posebno mjesto. Bogatsvo riječke scene leži upravo u činjenici da se svašta ”kuha”.
Vedran Križan (Manofon)