Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Nagradna: Filmomanija u Art-kinu

Nagradna: Filmomanija u Art-kinuFilmomanija 3 u Art-kinu Croatia u Rijeci od 21. do 28. listopada donosi nagrađene filmove s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala. U osam dana publika će vidjeti sedam izvrsnih filmova u dva termina, a program 21. listopada u 20 sati otvara film ”TURNEJA ”(”Tournee”) u režiji Mathieua Amalrica.

”Turneja” je uvrštena u službenu konkurenciju Cannes Film Festivala 2010., a donosi priču o Joachimu koji je ostavio sve – djecu, prijatelje, neprijatelje, ljubavnice i žaljenje – kako bi započeo novi život s grupom striptizeta kojima je obećao fantastičnu turneju po Francuskoj i nastup u Parizu.

”Turneja” je dosljedno zabavna i pomno posložena..(...) U jednoj osobito uspjeloj sekvenci, Joachim flertuje s radnicom na pumpi koja čeka da po nju dođe njezin dečko.Tu Amalric kroz samo nekoliko linija dijaloga i ekspresivnih gesti locira kratki trenutak zbližavanja dvoje usamljenih ljudi.” Matt Noller, Slant

Filmomanija 3 donosi južnokorejski film ”POEZIJA” (”Shi”) u režiji Chang-Dong Lee (najbolji scenarij, Cannes), priča o baki Miji koja po prvi put u životu pokušava napisati pjesmu, ali tragični događaj u koji je upleten njezin unuk brzo ju vraća u sirovu realnost.
”Pobuna protiv društvenih normi prirodno je srasla s likovima Leejeva filma, čak i kada su pretrpjeli veliki gubitak.(...) Lamentirajući o poeziji kao umirućoj umjetnosti, Lee nas poziva da vidimo ljepotu i transcendentnost izvan patnje modernog svijeta.”Howard Schumann, Cinescene

Na programu je i ”KATALIN VARGA” (”Katalin Varga”) Petera Stricklanda, priča o ženi željnoj osvete koja sa sinom na Karpatskim planinama traži svoje silovatelje. Film je dobitnik nagrade za europsko otkriće godine - European Film Awards 2009.

”Film donosi čudnu i nemirnu atmosferu, najviše zahvaljujući proganjajućoj vizuri krajolika. Ponekad se čini da gledamo rekonstrukciju drevnog mita, a Strickland u svom pripovijedanju rijetko kada pravi krivi korak.” Anthony Quinn, Independent.co.uk


Filmomanija 3 donosi i ratnu dramu ”GLASNIK” (”The Messenger”) redatelja Orena Movermana s Woodyjem Harrelsonom i Samanthom Morton u glavnim ulogama.
”Glasnik” je dobitnik Srebrnog medvjeda za najbolji scenarij na filmskom festivalu u Cannesu te dvije nominacije za Oscara u kategorijama najboljeg sporednog glumca i najboljeg originalnog scenarija.

U sklopu Filmomanije 3 prikazat će se i dobitnik Zlatnog lava na Venezia film festivalu - ”LIBANON” (”LEBANON”) u režiji Samuela Maoza priča je o četvorici izraelskih vojnika čija se misija u libanonskom selu pretvara u noćnu moru.

Na programu su i ”ČETIRI LICA” (”Le quattro volte”) Michelangela Frammartina o pastiru koji provi svoje posljednje dane na brdima u Calabriji, a film je nagrađen posebnom nagradom žirija na Cannesu 2010., te ”NAŠA DJECA ĆE NAS OPTUŽITI” (”Nos enfants nous accuseront”) u režiji Jean-Paula Jauda, koji otkriva izrabljivače u industriji hrane, interese prehrambenog biznisa i zdravstva, izazove u proizvodnji zdrave hrane te praktična rješenja do kojih svi možemo doći.


Glazbeni internet magazin RiRock.com i Art-kino Croatia najbržim čitateljima dijele 3x2 ulaznice za film u programu Filmomanije, po izboru čitatelja. svoje podatke šaljite na našu adresu.

Objavljeno 21.10.2010.

Vremeplov

Od sebe očekujem duplo od onoga što očekujem od drugih.
James Brown