Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Publika i struka cijene Belanov rad

Publika i struka cijene Belanov radZahvaljujući se publici s pozornice ovogodišnje dodjele Porina Neno Belan je zaključio da su četiri osvojene nagrade vrhunac njegove dosadašnje karijere. Pobjede u autorski najvažnijim kategorijama – onim za tematsko-povijesni i kompilacijski album koji rekapituliraju gotovo tri desetljeća rada te onim za vokalnu suradnju i pjesmu godine „Zar više nema nas“, prošlogodišnjim pobjednikom festivala u Šibeniku, govore zapravo puno više od Nenine skromne izjave.

Neno Belan jedan od naših najvećih kantautora urbane popularne glazbe ponovni veliki uzlet doživio je hit albumom „Rijeka snova“, koji je prošle godine nagrađen Porinom za najbolji pop album, istoimenim singlom, najemitiranijom pjesmom u domaćem eteru prošle godine, pobjedama na festivalima, neprekidnim turnejama te ogromnom Facebook grupom fanova.

Prvo priznanje došlo je prošli vikend, a ono drugo, možda čak i konkretnije i emotivnije dolazi za koji tjedan u obliku dvostrukog live albuma „Tvornica snova“. Ukupno 27 pjesama izvedenih uz tisuću i pol „pratećih vokala“ zastrašujući su dokaz njegove autorske snage, ali i neprolaznog kultnog (i cool) statusa kod publike čija godišta već zahvaćaju nekoliko generacija.

„Vino noći“, „Ja volim je“, „Dugo toplo ljeto“, „Stojin na kantunu“, „Ponoćna zvona“, „Divojka s juga“, „Sunčan dan“, „Pričaj mi o ljubavi“, „Bambina“, „Ostani uz mene“, „Galeb“ danas su dio opće kulture, ne samo naše nego i regionalne, savršeni komadi mediteranskog pop rocka napisani prepoznatljivim rukopisom autora koji već sad može mirne duše primiti nagradu za životno djelo.

Objavljeno 15.05.2009.

Vremeplov

Biti intelektualac stvara mnoga pitanja bez odgovora. Možeš napuniti život idejama a još uvijek sam odlaziti kući. Ono što uistinu imaš a vrijedi su osjećaji. To je meni glazba.
Janis Joplin