Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Rock groznica trese Rijeku

Rock groznica trese RijekuCijelu proteklu godinu Rijeku je tresla glazbena groznica čiji vrhunac je dohvaćen objavom i promocijom veličanstvenog trostrukog box seta „Riječki novi val“. Kao nigdje drugdje, ujedinile su se stare i nove struje i ubrizgale svježu krv sceni kojoj je prefiks „rock“ utkan u temelj.

Samo u proteklih godinu dana ponovo su se skupili bendovi koji nisu svirali godinama, oni aktivni objavili su albume, nova imena su potpisala diskografske ugovore, nekoliko njih je pred potpisom, klubovi su se ponovo pokrenuli i puni su, svira se, stvara...

Rijeka je rock grad, htjeli to priznati ili ne. A najluđe od svega je što tu priču snažno podupire aktualna gradska vlast, što je presedan u hrvatskim okvirima. A i presedan kada se radi o rocku. Zato je ovaj val dobre energije dodatno podgrijao riječku rock groznicu kojoj temperatura ne pada ni u ovoj godini.

Od „Riječkog novog vala“ na ovamo objavljeni su „Soundtrack“ (Vava), „Živa pička“ (Let3), „Izlog“ (Morso), „Live in Tvornica“ (Belfast Food), „Tibet“ (Mandrili), „Live uz Rijeku“ (Fit), „Još ima krvi“ (Grč), „Prošlost i budućnost“ (Mrtvi kanal), „Ogledala“ (Ogledala), „TV Um“ (Manofon), a nešto prije njih i Strašni Riječani, Father i Quasarr. Za ovu sezonu se pripremaju novi Grad i En Face, prvi album Diskurza, reizdanja Parafa i antologijskih riječkih ploča.

Novi izvođači poput Disco’n’action i Klaus etablirali su se kao koncertne atrakcije i samo su na korak do debija... Od spomenutih albuma Grad Rijeka spremno je sufinancirao 4 komada (Fit, Grč, Mrtvi kanal i Ogledala), a u promociji su pomogli bez iznimke svi riječki mediji.

Riječki Dallas Music Shop iz Splitske 2a pokrenuo je stoga akciju koja od četvrtka, 26. veljače sljedećih 14 dana nudi poseban popust od 10% na sva ri rock izdanja uopće dostupna u prodaji. Svaki kupac pritom će na poklon dobiti i live album „Palach uživo“ kultne grupe Grad.

Objavljeno 24.02.2009.

Vremeplov

Realnost je ta koja kod nas prima fantastične razmjere.
Rambo Amadus