Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Točno je... ”5 Do 12” - Dubioza Kolektiv

Točno je... ”5 Do 12” - Dubioza KolektivJedna od najvećih koncertnih atrakcija u regiji, grupa Dubioza kolektiv objavila je novi album pod nazivom ”5 do 12”. Grupa Dubioza kolektiv poznata je po energičnim nastupima i socijalno angažiranim temama koje ukazuju na društvenu i političku situaciju, te su jedan od rijetkih bendova čiji su koncerti redovito rasprodani.

Album koji je upravo izašao pod etiketom Menarta donosi pregršt novog materijala za sve vjerne fanove, dok ste najavni singl za pjesmu ”Vidi, vidi, vidi” u kojoj gostuje Saša Lošić - Loša već mogli čuti u radijskom eteru.

Album ”5 do 12” je multimedijalno CD + DVD izdanje koje donosi za svakog ponešto. Osim pjesama s albuma, izdanje sadržava čak jedanaest remixeva novih pjesama koje između ostalih potpisuju Shot (Elemental), Vuneny, Hein Teny, Diskobajagi, E-Base, Sopot i dr. Bonus DVD sadrži video snimku njihova koncerta ’MTV Live @ Skirlibaba Studio’, te video spotovi s nastupa na Exit festivalu.

Uz novi album ”5 do 12” na tržištu će se istovremeno naći i njihov prethodni album iz 2008. godine ’Firma Ilegal’ koje je publika i kritika izvrsno prihvatila. Tu činjenicu potvrđuje preko stotinu odsviranih koncerata u 2008./09. godini. Album pod nazivom ’5 do 12’ predstavlja logičan nastavak ’Firme ilegal’, jer kako kažu: ”Ovo je još jedno kratko i jasno djelo s
devet pjesama koje udaraju direktno u glavu. Korumpirani vlastodršci koji se brinu samo za svoje vlastite interese, birokracija, recesija, razorni nacionalizam i stanovništvo na rubu siromaštva (...) inspirirali su bend da napravi još jedan manifest otpora takvoj situaciji.”

Ovo je četvrti studijski album grupe Dubioza kolektiv, a snimjen je u Sarajevu u studiju Skirlibaba. Producent albuma je Brano Jakubović, a na albumu se kao gosti pojavljuju frontman Plavog orkestra Saša Lošić - Loša, te makedonska grupa Superhiks.

Pjesme s novog albuma već ste mogli poslušati na nedavno održanom nastupu Dubioze kolektiv u ”Plavoj sobi” zagrebačkog Radija 101, a koji se emitirao uživo na Radiju 101. Istovremeno se koncert prenosio radijskim eterom u cijeloj regiji i dijelu Europe, dok se video prijenos koncerta mogao pratiti na Tportalu.


POPIS PJESAMA:
UM KLADE VALJA
WALTER
RECESIJA
DOMAĆICA
KOKUZ
VIDI, VIDI, VIDI
NIKO NIJE KRIV
NJIHOVI I NAŠI

REMIXEVI:
WALTER (Hein Teny Remix)
KOKUZ (Al Lindrum’s Bosnian Beans Remix)
UM KLADE VALJA (Vuneny Remix)
DOMAĆICA (Balkantronica Remix)
RECESIJA (Diskobajagi Remix)
KOKUS (Shot Elemental Remix)
UM KLADE VALJA (Audio Infunktion Remix)
KOKUZ (E-Base on the Road Remix)
VIDI, VIDI, VIDI (D’n’B Remix)
DOMAĆICA (Sopot Remix)
NIKO NIJE KRIV (Duško Šegvić Remix)

+ BONUS DVD:
Live at Skirlibaba studio
Live at Exit 2009

p.r.

Objavljeno 22.05.2010.

Vremeplov

Znam da sam paranoičan i neurotičan, napravio sam karijeru od toga.
Thom Yorke (Radiohead)