Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Vava - nominacija za nagradu Porin 2010.

Vava - nominacija za nagradu Porin 2010.Vlado Simcich Vava, riječki gitarist, ove je godine, nakon dugogodišnjeg izvođačkog i autorskog djelovanja od kultne skupine Laufer, preko Mona do redovito hvaljenih solističkih projekata, primio još jedno priznanje diskografske struke.

Ovaj put stiglo je u obliku nominacije za nagradu Porin u kategoriji najbolje instrumentalne izvedbe. Vava je nomiran za izvedbu skladbe ’Poljubac je izdaja’ sa sjajnog posljednjeg istoimenog albuma koji je Vavin svojevrsni konceptualni auditivni projekt.

Vava se ovih dana ujedno uključio u manifestaciju posvećenu čovjeku, budućnosti, tehnologiji, ljudskom zajedništvu koji će se održati ove godine, drugi puta zaredom, od 28. svibnja do 15. srpnja na relaciji Rijeka - Smiljan, a u organizaciji muzeja informatike, Peek&Poke.

Dvomjesečni program započinje 28.05.2010. nastupom trenutno svjetski najpopularnijeg zbora - Perpetuum Jazzile iz Ljubljane.

Tijekom programa bit će upriličeni mnogobrojni koncerti, izložbe, znastvene tribine, prezentacije s gostima iz zemlje i inozemstva, a sve skupa završava američkom konceptualnom atrakcijom Tesla Coil Orchestra, prema planu, u Smiljanu, rodnom mjestu Nikole Tesle.

A kako je ova 2010. godina dio trilogije Odiseje u svemiru A. C. Clarkea, za glavnu glazbenu temu manifestacije je odabrana klasična Straussova kompozicija Also Sprach Zaratustra, znana iz Kubrickova prva uprizorenja ove literarne briljantnosti, koji je i Vava ovom prilikom na svoj specifičan način ’čuo’ i obradio.

Vizualnu animiranu razradu klasične teme napravila je sjajna zagrebačka autorica Helena Bulaja, čiji je interaktivni film ’Mehaničke figure - inspirirani Teslom’ u jakoj konkurenciji nedavno prikazan na pitching forumu i koprodukcijskom susretu ’Asian side of the Docs’ u Hong Kongu, a također ga uskoro čekaju još dva predstavljanja u Pragu i Varšavi.

Kao uvod u dvomjesečnu manifestaciju upriličena je premijera premijera spota Helene Bulaje, održana 10. travnja u prostorima Peek&Poke u Rijeci, i to u sklopu Vavinog nastupa, nakon čega je svoju fikcionalnu viziju glazbe budućnosti predstavilo društvo iz Transponder Records.

Objavljeno 19.04.2010.

Vremeplov

I nijedna odrasla osoba neće nikada razumjeti da je to toliko važno...
Antoine de Saint-Exupéry