Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Večeras počinje 9. Liburnia Jazz Festival

Večeras počinje 9. Liburnia Jazz FestivalOvog vikenda, 3. srpnja, u Opatiji počinje 9. Liburnia Jazz Festival. U tri dana održat će se 20 koncerata na 8 pozornica raspoređenih po čitavom gradu Opatiji.

Uz večernje koncerte na Ljetnoj pozornici, u subotu (4. srpnja) počinje i Street Jazz na kojem će se od ranih poslijepodnevnih sati svirati na terasama hotela Milenij, Bristol, Imperijal, Lounge baru Monokini i kupalištu Slatina. Posebnost Liburnia Jazz Festivala su i dvije pokretne pozornice Jazz bus i Jazz Boat.

Glavni dio Festivala na Ljetnoj pozornici u petak 3. 07. otvara kultni njujorški trio Medeski, Martin & Wood s jedinstvenom interpretacijom glazbe Johna Zorna i predstavljanjem albuma Zaebos.

U subotu, 4. 07. čut ćemo Ex Tempore Orchestra – umjetnički eksperiment nastao na ovogodišnjem 4. Jazz Ex Tempore projektu odakle se proširio u Europu. Iste večeri nastupit će i Mario Canonge Trio, neizmjerno talentirani pijanist-virtuoz koji je cijelu svoju karijeru posvetio otvaranju novih glazbenih horizonata, te promoviranju tradicionalne glazbe Haitija, Kube i svog rodnog Martinika.

Posljednjeg dana Festivala – nedjelja, 5. 07. – jazz poslastica za kraj – koncert „nove, velike trubačke nade jazza“ – Christian Scott Quintet. Ovaj „mladić s trubom“ je osvojio i jazz puriste i hip hop zajednicu čvstim osobnim imageom, jasnim i neskrivenim glazbenim uzorima, te snažnim i odlučnim političkim stajalištima i po mnogočemu je jedinstvena i specifična pojava na današnjoj glazbenoj sceni.

Cijena trodnevne festivalske ulaznice je 200 kn, pojedinačnih 60/80 kn u pretprodaji (80/100 kn na dan koncerta), a mogu se kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima i Festivalu Opatija.


Objavljeno 03.07.2009.

Vremeplov

Nisam nikad bio član ikojeg benda ili nečiji menadžer, uvijek sam bio tek osoba iz publike, što će reći bez potrebe da bilo komu iz krivih razloga pridajem ili odričem važnost. OK, i iz publike se može pogriješiti, ali barem ne u lošoj namjeri.
Velid Đekić (Riječki publicist), intervju za RiRock.com