Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

20 godina Blagdan Benda!

20 godina Blagdan Benda!U četvrtak 12.04.2012. u zagrebačkom klubu Hard Place nastupiti će uvijek rado viđena skupina Blagdan Band koja ovim koncertom slavi 20 godina banda.

Dečki iz benda poručuju fanovima: ”Nažalost, nećemo tim povodom snimati live album ali ćemo dat sve od sebe da to tako izgleda :)”.

Band je prvu svirku baš na taj datum 12.04. imao davne 1992-ge godine u legendarnom riječkom klubu Palach, a od onda su u postavi Prlja (Let 3), Vava (Laufer) i Jegi (En Face).

Prvi pubnjar Boris Reinić Reina (ex En Face, Let3) se otada posvetio liječničkom pozivu, a gitarist Siniša Jakopović je odselio iz Rijeke pa je na njegovo mjesto došao pravnik Želimir Gržančić (ex Brain Damage), s kojim i snimaju jedini album do sada, Palach’s Not Dead!, a nakon njegova postdiplomskog u New Orleansu, u postavi je od 1997 najmlađi član Miro (En Face) dok je novi bubnjar Alen Tibljaš (Laufer) u postavi od 1993.

To je kratka povijest jedinog riječkog Best Of Banda.Blagdan Band izvodi velike hitove svojih uzora, no za njih se ne može reći da su tipičan cover band jer sve poznate hitove izvode na sebi svojstven način i u vlastitim aranžmanima. Tako se tu može čuti Iggi Pop, Clash, Sex Pistols, Ramones, ali recimo i punk verzija Tajči (”Hajde da ludujemo”) i slične vesele session zafrkancije.

Kako od snimljenog materijala iza sebe imaju samo album ”Palach is Not Dead” snimljen uživo sredinom ’90-ih u riječkom klubu Palach tako je jedna od rijetkih prilika da ih čujete uživo u Hard Place-u ovog četvrtka 12.04. od 20:00.

Upad je 30 kn, a za članove DDRNR 15 kn.

Objavljeno 12.04.2012.

Vremeplov

Bajke su predivne.
Syd Barrett (Pink Floyd)