Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

2CELLOS otvorili ’Ljeto na Ljetnoj 2014’

2CELLOS otvorili ’Ljeto na Ljetnoj 2014’Sinoć je pred dvije tisuće okupljenih domaćih ali i stranih štovatelja zvuka dvojca 2CELLOS na Ljetnoj pozornici otvoreno ’’Ljeto na Ljetnoj 2014’’. Luka i Stjepan od samoga su početka ostvarili prisan kontakt s publikom, svojom su spontanošću i prirodnošću osvojili simpatije okupljenih.

Koncert je započeo skladbom ’Benedictus’ da bi se nastavio s još nekoliko laganijih izvedbi tijekom kojih je zavladala potpuna tišina među publikom. Prekrasan ambijent Ljetne pozornice dodatno je uveličao vrhunsku izvedbu dva čelista.

Uslijedila je kratka pauza tijekom koje su se Luka i Stjepan prisjetili zatvaranja ljetne sezone 2012. godine kada je inače vrhunski koncert djelomično pokvarilo kišno vrijeme. Dobro raspoloženi nisu zaboravili čestitati Gradu Opatiji obljetnicu 170 godina turizma na Jadranu.

Tijekom večeri izmijenjivale su se lagane numere poput ’With or Without You’, ’Shape of My Heart’ i one dinamične koje su kod publike izazivale salve odobravanja poput ’You Shook Me All Night Long’, ’Highway to Hell’ i ’Smells Like Teen Spirit’. Upravo su dečki nakon ove pjesme pozvali ’sve mlade’ da dođu ispred bine što je publika jedva dočekala i odmah prihvatila.

Upravo nakon poziva usljedila je izvedba pjesme ’I can’t get no satisfaction’ kada je uz Stjepana za mikrofonom zapjevala i okupljena publika.

Stjepan i Luka, profesionalni, ali prirodni, ozbiljni u izvedbi repertoara i istovremeno spremni na šalu, čak i na svoj račun, dali su sve od sebe da okupljenima pruže nezaboravan doživljaj. Da su u tome i uspjeli dokaz su tri bisa.

Koncert je zaključila pjesma ’Fields of Gold’, a tada je na prostoru Male scene Ljetne pozornice uslijedilo neformalno druženje s publikom i potpisivanje albuma.

AS.Paulić

Objavljeno 06.06.2014.

Vremeplov

Nikad u svom životu nisam svirao neki hit.
Joe Zawinul