Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dođite na Pikinik!

Dođite na Pikinik!Zagrijavanje za 35. Ri Rock festival uz dugo očekivani povratak novosadskog Piknik / Horror Piknika u Rijeku...

U klubu Palach 29.11.2013. u organizaciji Udruge Ri Rock održat će se koncert legendarnog benda Piknik i njihovog izdvojenog i nešto žešćeg pogona Horror Piknik kao zagrijavanje za ovogodišnji jubilarni 35. Ri Rock Festival.

Nakon dvije godine, kada su oborili rekord u posjećenosti na 33. Ri Rock Festivalu, Piknik i njegov izdanak Horror Piknik nam dolaze u Rijeku još jednom razveseliti mnogobrojne obožavatelje njihovog dijela. Pod autorskom palicom Gos’n Bandara 1995. godine u Novom Sadu nastaje bend Piknik.

U prostorijama Piknik Studija radi se na mnogim neobjavljenim albumima no godine 2007. napokon izlazi prvi album pod nazivom “Miš, Puž i Ker” u izdanju SKCNS. Zbog velike slušanosti dolazi do zahtjeva za prve nastupe gdje Bandar okuplja ekipu i starta sa živim svirkama. S velikim iščekivanjem 2008. izlazi album ”Dembelan”. Uz hitove “Bojkot”, “Mrsh na Radno mesto”, “Jedem svinje” i ostale, Piknik beskompromisno udara po nepravdi, nezadovoljstvu i veličanju hedonizma.

Paralelno s Piknikom nastaje i side project pod nazivom Horror Piknik koji isključivo radi na audio-video temu oldschool thrash metala. Svojim humorističnim štihom i istinskim znanjem thrash metala Horror Piknik obara ljestvice gledanja s video izdanjima “Masovna Sarana”, “Smrt Dolazi” i “Horor, Strah, Užas, Kraj”, a po zahtjevu pomahnitalih metalaca Horror Piknik izlazi na binu kao dodatak svome ocu Pikniku i puni klubove iznad svih očekivanja.

Danas u svom redovnom nastupu Piknik i Horror Piknik su jedna ekipa u svojoj raznolikosti glazbenih stilova i šarolikosti scenskog nastupa! Praktički je nemoguće ovaj bend svrstati u jedan glazbeni pravac jer podjednako zalaze u sve žanrove i pod žanrove glazbe, iako im je u posljednje vrijeme tendencija naginjati ka ”tvrđem” gitarskom zvuku. Piknik nam je od zadnje posjete izbacio nove hitove koje ćemo imati priliku čuti po prvi puta u živo na ovom koncertu.

Kako bi večer ostala u žestokom tonu pobriniti će nam se dečki iz benda Krematorium. Nove snage riječkog metala i nosioci trećeg mjesta na prošlogodišnjem Ri Rock Festivalu. Bend je pokazao kako se vlada binom te na svakom koncertu raspalio publiku odličnim stage performansom i vrhunskim old school metal izvedbama. Već 6 godina je prošlo od nastanka benda, izdana su dva materijala “Without Fucking Remorse” (2009) i “Evil Is Released” (2011), odsvirana je gomila koncerata i nigdje na vidiku se ne vidi da imaju namjeru posustati. U nastanku je novi album koji se željno iščekuje, a za ovaj nastup nam obećavaju brzinu i žestinu kako još nismo vidjeli.

Ri Rock festival je jedan od najstarijih demo festivala na ovim prostorima i održati će se u legendarnom riječkom klubu Palach 13. i 14.12.2013.

Da podsjetimo, online prijavnice za 35. Ri Rock Festival nalaze se na službenim stranicama Udruge RiRock.

Prijave traju od ponedjeljka 04.11. do subote 30.11.2013. u ponoć. Na 35. Ri Rock Festival mogu se prijaviti svi izvođači koji imaju autorske pjesme i dolaze s područja Primorsko-goranske županije.

Vrata kluba Palach se otvaraju u 21 sat, a karte za koncert možete isključivo nabaviti na sam dan koncerta na ulazu. Cijena karte iznosi 30,00 kn do 22:30 h, a nakon 40,00 kn!

Objavljeno 20.11.2013.

Vremeplov

Otpor prema neprirodnim situacijama zapravo uvijek nosimo u sebi. Čovjek je slobodan kada ima izbora.
Pavica Čabrijan (Paraf), intervju za RiRock.com