Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Hartera ispunila sva očekivanja

Hartera ispunila sva očekivanjaPeti Hartera festival započeo je u velikom stilu, bez obzira na otkazivanje nastupa grupe Klaxons. Velikim odazivom posjetitelja željnih dobrog provoda koji su u bivšu Tvornicu papira stigli privučeni listom izvođača i njezinim jedinstvenim ambijentom.

Bez najavljenih Klaxonsa istinski festivalski ugođaj preplavio je nekadašnju Tvornicu papira. Glazba različitih žanrova prolamala se na tri festivalske pozornice, ponudivši u bivšoj tvornici papira zanimljiv festivalski ambijent pojačan fluorescentnom magijom Damira Martinovića i Tine Šerić.

Glazbena raznolikost Hartere došla je do izražaja već s prvom svirkom, neobičnim projektom ’’Hrvati i Šveđani’’ na glavnoj bini dok je vesela bina bila rezervirana za bend ’’Repetitor’’. Osim navedenih bendova odličnu svirku priredili su i ostali najavljeni izvođači: Elvis Jackson, Mandrili, Kandžija, One Piece Puzzle, Neočekivana sila…Prvu večer Hartere umjesto najavljenih Klaxonsa, ’’posao’’ glavnih zvijezdi odradio je Let 3.

Norveški Röyksopp, drugi dan nam je priredio spektakularan nastup koji se je pokazao kao jedno od najvažnijh gostovanja ove godine u Hrvatskoj. Röyksoppu je nastup u Rijeci bio u sklopu turneje na kojoj promoviraju svoj posljednji uradak ”Junior”. No krenimo redom, čast da otvore drugu festivalsku večer, pripala je bendu Vuneny iz BiH koji su odlično zagrijali atmosferu. Nakon njih nastupili su nam znani Pips, Chips & Videoclips, i Laibach. Röyksoppu je ovo dio turneje gdje promoviraju svoj zadnji uradak ”Junior”, a prema reakcijama publike za vrijeme njihovog nastupa može se komotno reći da su opravdali sva očekivanja.

Na veseloj pozornici drugu večer nastupio je Pink studio, a zatim Manofon.
Ovo peto po redu izdanje Hartere pokazalo je da tridesetak izvođača različitih profila, razrađena organizacija, dobro ozvučenje, solidna prateća ponuda, preko 6.000 posjetitelja u tri večeri tei dovođenje jakih imena potvrđuju da je Hartera festival nešto što je Rijeci uistinu potrebno.

Veljko Kovačević

Objavljeno 16.06.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Mislim da je umjetnost u potpunosti nenasilna te da okupira ljudski um kreativnošću, a ne uništavanjem.
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)