Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

KUD Idijoti otvorili koncertnu sezonu u Palachu

KUD Idijoti otvorili koncertnu sezonu u PalachuNakon duge ljetne pauze jučer je u popunjenom Palachu otvorena koncertna sezona jesen/zima fantastičnim nastupom legendarnih ’’KUD Idijota’’. Čast da nastupi kao predgrupa dobio je comedy punk bend ’’Krešo i Kisele Kiše’’.

Ekipa iz KKK-a je svojim kratkim, ali vrlo zabavnim i žestokim, nastupom zagrijala i okupila publiku za ono zbog čega su svi i došli, a to je nastup najdugovječnijeg i najboljeg hrvatskog punk benda ’’KUD Idijoti’’. Idijoti su koncert otvorili poznatim pjesmama ’’Blago’’, ’’We salute you’’ i ’’Mir no alternativ’’, kojima su odmah u startu napravili odličnu atmosferu. Zatim su novom pjesmom ’’Anarhija’’ najavili budući album ’’Zbogom Istro’’, time pokazavši da su još uvijek ne samo u sviračkoj nego i kreativnoj formi. Nakon najave albuma uslijedio je set od tri ’’sexy’’, zapravo društveno angažirane pjesme, ’’Jebem ti rat’’, ’’Sirotinja uvijek najebe’’ i ’’Fuck the sistem’’ kojima su još više podigli atmosferu te rasplesali, odnosno raspogali, publiku.

U nastavku su KUD Idijoti, koje predvode mozak benda Sale Veruda i pjevač Tusta, odsvirali gotovo sve uspješnice sa svojih devet albuma pa su se tako na set listi našle pjesme poput ’’Tu nije mjesto za nas’’, ’’Nema više snifera’’, ’’Baj baj bejbe’’, ’’S djevojka’’, ’’Bepo vrati se’’, ’’Genijalci’’... Po završetku osnovnog djela koncerta oduševljena ih je publika i prije nego što su sišli s pozornice počela zvati na bis.

Bend se vratio i svojim bisom, posebno pjesmama ’’Za tebe’’ i ’’O bella ciao’’, potpuno raspametio publiku. Ali publici ni to nije bilo dovoljno pa je glasnim pjevanjem Bandiere rosse još jednom na stage pozvala KUD Idijote koji su se naravno vratili i odsvirali svoju najpoznatiju pjesmu. Koncert kojim je još jednom potvrđena velika ljubav između benda i Rijeke zatvorio je Sale Veruda svojom legendarnom zahvalom ’’Thank you people, hvala ljudi’’.

Ovim je koncertom, koji je ujedno bio i svojevrsni test za nastavak koncertne djelatnosti u Palachu, na najbolji mogući način otvorena koncertna sezona, za koju se nadam da će se uspješno nastaviti.

Miran MIlić

Objavljeno 03.10.2009.

Vremeplov

Ne možeš se odreći nečega u što stvarno vjeruješ zbog financijskih razloga. Ako umreš pokraj ceste - neka bude, ali da znaš da si se trudio. Deset minuta na glazbenoj sceni jednako je stotini godina izvan nje.
Robert Plant (Led Zeppelin)