Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

LET3 - Sve o internet akciji

LET3 - Sve o internet akcijiLet3 i IskonInternet pozivaju publiku da zajedno oblikuju nove skladbe, cjelokupni album, omot, i sve ostalo vezano uz projekt Bombardiranje Srbije i Čačka. Ali, u zamjenu za novac!
Nakon par dana odgode zbog nepredviđenih tehničkih i inih zavrzlama akcija Plati, pa kreiraj novi album grupe Let3 ”Bombardiranje Srbije i Čačka” je krenula 01.07. u 10h ujutro na adresi http://let3.iskon.hr.

Više od dvije godine u javnosti se govori o novom albumu grupe Let 3. Zbog posebnost ove skupine, njihovog izdvojenog položaja unutar glazbene i umjetničke scene, te njihovog iznimno kvalitetnog dosadašnjeg diskografskog, koncertnog i ’akcijskog’ rada, najava novoga albuma poseban je događaj. A kad se zna da je njegov naziv Bombardiranje Srbije i Čačka te da bi se na njemu trebala naći dosad neviđena mješavina tipičnog potentnog rocka Leta3, techno-ritmova i narodnjačke glazbe, intriga postaje ogromna.

Najvećem govorkanju unutar ne samo hrvatske rock-scene svakako doprinose i sve brojnija svjedočenja sretnika koji su se našli na probama benda, čuli sirove demo-snimke ili na zadnjim nastupima Leta3 poslušali nešto od novoga materijala. Svi su začarani, govore o još jednoj supernovi, o nemogućoj kombinaciji užasa i ljepote koja će zaluditi poklonike superkvalitetnoga ludila u svim državama nekadašnje Jugoslavije. Međutim, Let3 ne bi bili ono što jesu kada im na um ne bi pao i sasvim jedinstveni postupak stvaranja albuma. Taj postupak je potpuni umjetnički i radni presedan, iako je istovremeno i logičan korak u cjelokupnom djelovanju grupe.

Let3 će pozvati publiku da zajedno oblikuju nove skladbe, cijeli album, omot, i sve ostalo vezano uz projekt Bombardiranje Srbije i Čačka. Ali, u zamjenu za novac ili jednostavno - plati, pa kreiraj s nama!

Ideja odlično sumira višegodišnja nastojanja grupe da kroz javnu interakciju s publikom proizvede jedinstveno umjetničko djelo. Jedna od glavnih ideja vodilja je da je album Bombardiranje Srbije i Čačka djelo od naroda i za narod i samim time otvara mogućnost svima da se kreativno izraze.

Pristojno je ljude pitati što misle, nije ništa novo ni ponuditi im mogućnost izbora, ali ponuditi mogućnost stvaranja konačnog izgleda skladbi i cjelokupnog albuma nešto je do sada nezabilježeno. A tražiti za to novac, i to po demokratskom principu - tko plati više, utječe više - to može samo Let 3 i nitko drugi na svijetu.

Na spomenutim stranicama naći će se radne verzije pjesama u svojim kratkim, ali dovoljno slikovitim opisima, zatim sekcije za predlaganje naslovnice albuma, modne linije i scenarija videospota. Svi korisnici će, nakon obavezne registracije i logiranja, moći slati ideje vezane uz tekstove, glazbu i aranžmane, dizajnirati naslovnicu i modnu liniju ili napisati scenarij novog videospota. Najbolji prijedlozi nakon toga će biti izloženi na siteu gdje će se izglasati idealni prijedlozi svakog spomenutog segmenta albuma Bombardiranje Srbije i Čačka.

Svaki poslani prijedlog važiti će samo ako bude i plaćen (prema posebnom cjeniku), a sukladno potrošenom iznosu korisnik će će imati veći utjecaj. Dakle zainteresirani će kroz osam tjedana trajanja akcije sami stvarati konačni oblik albuma i to tako da će biti usvojeni oni prijedlozi koji budu potkrijepljeni sa najviše novca.

Menadžer Leta 3, Sanjin Đukić, prokomentirao je da je zainteresiranost za stranicu grupe višestruko bolja od očekivane. Naime, kako Đukić pojašnjava, do sada je, otprilike tisuću ljudi prijavljeno na newsletter, što znači da će na svoju e-mail adresu primati sve podatke vezano za bilo kakva buduća događanja vezana za Let 3.

Naravno, Ri-rock.com će vas ekskluzivno obavještavati o napredovanju akcije, ali i albuma. Stay tuned!

N/A - Ri-rock.com

Objavljeno 30.06.2005.

Vremeplov

Vjeruj u ljubav. Vjeruj u čaroliju. Do vraga, vjeruj u Djeda Božićnjaka. Vjeruju druge. Vjeruj u sebe. Vjeruj u svoje snove. Ako ti nećeš, tko će?
Jon Bon Jovi