Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Mr.Lee&IvaneSky u sklopu Op Art – a 2015

Mr.Lee&IvaneSky u sklopu Op Art – a 2015U sklopu Op Art – a 2015., 29.05.2015., a nakon izložbe Supergrupe u prostoru umjetničkog paviljona s početkom u 19:00 sati svoj novi glazbeni projekt Mr.Lee&IvaneSky ,predstaviti će Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo ) uz pratnju dvaju kolega glazbenika na gitarama, Dražena Baljka ( Let 3 ) i Vlade Simčića Vave (ex Laufer, Vava) nakon čega će Mrle sa svojim eklektičnim dj set – om koji je tijekom svibnja, 2015. pozicioniran na visoko treće mjesto Mixclouda, ludo rasplesati sve prisutne. (Foto: R. Grozić)

Fingerfood domjenkom, prisutne će počastiti Nina Špalj.

Etablirani glazbeni par, Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević – s dugoročnim angažmanom u vlastitim rock sastavima, Let 3 i Stampedo – započinju zajedničko autorsko glazbeno putovanje koje varira od stvaranja filmske glazbe do ostalih muzičkih i kazališnih projekata. Kako kaže Hrvoje Horvat, novinar hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina, ova jedinstvena forma kombinira sjajne umjetničke vještine i pustolovni duh jednako kao primamljive efekte u novoj kombinaciji popa, countrya, techna, elektronike, vodvilja te ostalih utjecaja što sve zajedno stvara neku vrstu nelokaliziranogi mjuzikla za one koji cijene prošlost, ali žive za budućnost.

Jedan od glazbenih novinara, ovaj je projekt, sveo pod nazivnik Leela country glam što bi bi ukratko opisalo njegove ujecaje countrya na uvrnuti način koji odiše čistim glamurom.
Uz tridesetogodišnje autorstvo glazbe za Let 3, Damir Martinović Mrle postaje autor filmske glazbe koja je okrunjena mnogim nagradama, a zadnji film za koji je radio glabu zajedno s Ivankom Mazurkijević, Kauboji, u režiji Tomislava Mršića, pre nominiran je za američku filmsku nagradu Oscar.

Što se tiče druge polovice tandema, Ivanke Mazurkijević, osim zajedničkog stvaralaštva sa svojim partnerom, ona se predstavlja kao autorica, performerica i pjevačica sa dvadeset godina iskustva u radu sa svojim sastavom Stampedom u kojem voli miješati retro pop rock utjecaje sa kabaretskim, jazz te stilom starih mjuzikla.

Osim spomenutog, aktivna je kao autorica i performerica u kazališnim projektima nacionalnog i internacionalnog karaktera te voditeljica raznih tv emisija.

Objavljeno 25.05.2015.

Vremeplov

Iza određene točke, glazba više nije moja. Vaša je…
Phil Collins