Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Odličan nastavak Barufa

Odličan nastavak BarufaDugi dan Barufa započeo sam sa skupinom Pavijan grivasti propustivši Electric Bullet i 4 Toasted Pancakes. Pavijani su svirali s novim gitaristom jer je, navodno, stari otišao zbog neslaganja s muzičkim konceptom benda.

Uglavnom, malo su melodičniji nego prije, više furka na Gilmour fazu Floyda umjesto Barrettove. Zaključna ocjena, psihodelija i sunce ”Fakin A”!

Slijedio je novi bend Tandemi prošlog sjećanja, kojima je ovo bila druga ili treća svirka uopće. Imaju dva pjevača i sviraju malo melodičniji rock. Pokazali su mnogo entuzijazma, izvodili razne akrobacije na pozornici.

Onda su nastupili punkeri Diskurz kojima je ovih dana izašao album prvijenac. Bend je rasturio svojim žestokim punk rockom, križancem između Nirvane i Sex Pistolsa. Šteta što su prerano svirali, jer njihov nastup zaslužuje da ga pogleda veći broj ljudi od dvjestotinjak koji se okupio oko 18:30 te je bio raspršen hvatajući hladovinu zbog plus 30 stupnjeva celzijevih. Upravo su oni pokrenuli prvi pogo večeri.

Slijedio je Post metal sastav KOH iz Karlovca. Njihova svirka je progresivna, ambiciozna, vokal pjeva preko megafona, uglavnom, nikakvih zamjerki nema.

Nastavilo se sa post metalom. Stižu eksperimentalisti Hesus Attor, koji su nevjerojatno uvježbani, precizni u njihovim nepredvidljivim izmjenama tempa i dinamike. Napetost u njihovoj svirci vlada cijelo vrijeme. Svaka čast.

Nakon njih dolaze pop psihodelični sastav Quasarr. Tijekom njihove uvježbane svirke Ljetna je već bila pristojno ispunjena.

Onda su osječki Debeli predsjednik protresli publiku sa svojim melodičnim punkom, da bi nakon njih na stage došao legendarni Grč. Super svirka, njihovi filmovi se vrte iza, Zoff u svom elementu, motorka, rezanje mesa, blendanje metala, krv, iskre, crnilo. Dakle, Grč.

Nakon Grča stiže skupina Father. Fathere nikada nisam vidio i čuo u boljem izdanju, a vidjeh ih i čuh mnogo puta. Novi bubnjar ubija, bend rastura. Nove stvari, obrada Beatlesa, uglavnom zakon.

Ipak, najveći zakon je nastupio za vrijeme Partibrejkersa. To je bila toliko odlična svirka da čovjek dobije osjećaj kao da sluša CD. Anton je najbolji rock gitarista ovih prostora, a Cane zvuči kao da nema toliko godina, koliko već ima, a ima ih mnogo (samo se trebao malo više opustiti). Uglavnom Ljetna krcata ljudima koji frenetično skaču i znaju svaku riječ pjesama Pertibrejkersa. Fantastično.

I na kraju, drugu večer su zaključili zagrebački ska punkeri Antenat.

Dodajmo odlične Fritule i maneštru iz kuhinja stacioniranih na Ljetnoj, zid utisaka, štandove....
Uhu, prekrasno!

Marin Tomić

Objavljeno 26.05.2009.

Vremeplov

Rijeka je kao grad kroz godine imala i uspone i padove što se tiče mjuze ali je uvijek bila tu negdje u vrhu gradova iz kojih su se pojavljivali odlični bendovi. Rijeka će za nas uvijek biti grad muzike.
Ivan Bojčić (Morso)