Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Paul Di’Anno & Thunderbolt @ Palach

Paul Di’Anno & Thunderbolt @ PalachJučer je u Palachu, u organizaciji Glazbene udruge metalaca Rijeka (U.M.Ri.), koncert održao legendarni Paul Di’Anno, prvi značajni pjevač Iron Maidena.

S Maidenima je snimo albume ’’Iron Maiden’’ i ’’Killers’’, koje mnogi smatraju jednima od najznačjnih metal albuma uopće. Nakon odlaska iz benda nastavio je sa solo glazbenom karijerom, ali i kao član nekoliko metal sastava. Iako je u trideset godina karijere izdao respektabilan broj albuma, uvijek je ostao zapamćen kao prvi pjevač Iron Maidena.

Kao predgrupa nastupio je norveški heavy metal bend Thunderbolt, koji ga prati na europskom dijelu njegove, što se tek kasnije saznalo, oproštajne turneje. Norvežani su svoj, ne predugi, koncert odsvirali vrlo žestoko i kvalitetno, pritom ostvarivši dobar kontakt s nebrojnom publikom. Tijekom čitavog nastupa bio vidljiv velik utjecaj, večeras neizbježnog, Iron Maidena, ali i drugih britanskih heavy metal bendova.

Nakon njih na pozornicu se popeo Paul Di’Anno sa svojim pratećim bendom Killers, za koje ne vjerujem da su bili rođeni kada je Paul svirao s Maidenima, te odmah osvojio publiku kultnom pjesmom ’’Wratchild’ s albuma ’’Killers’’. U nastavku je svirao kombinaciju pjesama iz oba razdoblja svoje karijere pa su se tako na set listi našle ’’Prowler’’ i ’’Remebmer Tomorrow’’ iz razdoblja Maidena te ’’Children of Madness’’, ’’Song for You’’ i ’’Faith Healer’’ iz kasnijeg razdoblja karijere. Tijekom koncerta Paul Di’Anno se nekoliko puta požalio na umor izazvan stalnim nastupima na turneji za koju ni sam ne zna koliko već traje te brojnim neprospavanim noćima, ali se taj umor jučer nije primjetilo pa je tako žestina i intezitet nastupa bio na visokoj razini tijekom čitavog nastupa.

Pred kraj koncerta na red je došao set od tri pjesme Iron Maidena zbog kojeg je veći dio publike i došao. Tako je bend odsvirao pjesme ’’Killers’’, ’’Phantom of the Opera’’ i završnu ’’Runnig Free’’ koje su izazvale oduševljenje u solidno popunjenom Palachu. Publika je naravno pozvala bend na bis koji se odazvao i između ostalih odsvirao zanimljivu metal obradu punk klasika ’’Blitzkrieg Bop’’, legendarnih Ramonesa te time zaključio svoj nastup. Nakon koncerta ostao je jedino žal za pjesmom ’’Iron Maiden’’ koju Di’Anno nije odlučio odsvirat iz tko zna kojih razloga.

Sve aktivnijm radom udruge UMRi i organizacijom jučerašnjeg koncerta, ali prošlotjednom metal večeri pomalo se budi u zadnje vrijeme nešto neaktivnija metal scena u Rijeci.

Miran MIlić

Objavljeno 14.11.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Ovdje je sve u raspadu, a mediji rade sve protiv ove zemlje stvarajući kriterije koji za rezultat imaju da premalo naše glazbe izlazi izvan granica ove zemlje, premda imamo izuzetno talentiranih glazbenika koji ni po čemu ne zaostaju za svjetskim. Što se mene tiče, o meni nitko ništa ne mora pisati u Hrvatskoj.
Damir Halilić Hal