Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Promovirana Apstinencija u Stereu!

Promovirana Apstinencija u Stereu!U petak 11.03.201.. u Stereo dvorani održan je još jedan koncert iz serijala Rock Narančada u organizaciji Radio Trsata, a nastupili su Walter et Les Mandrills uz podršku pobjednika zadnjeg ri-rocka Brain Production i punk pjesnika Izeta Medoševića. Koncert je ujedno bio i promocija tek izdanog albuma ’’Apstinencija’’ kojeg potpisuju legendarni riječki punker Walter Kocijančić i Mandrili.

Prvi je nastupio Brain Production, koji se u Stereo vratio nakon točno tri mjeseca i pobjede na Ri-rocku. Nastavili su gdje su tada stali i opet pomeli sve pred sobom. Žestoki, dobro uštimani, progresivni, ali preozbiljni za svoje godine, polako postaju miljenici riječke publike.

Nakon njih nastupio je Izet Medošević uz podršku svog kuma, zaduženog za ritam mašinu, a na trenutke i za bubnjeve. To je bio sigurno jedan od najčudnijh nastupa u zadnje vrijeme. Kombinacija poezije, urlanja, sviranja, pjevanja, čudnog plesa, u svemu tome izdvojila se stvar ’’Pogled ubojice’’. Dosta je teško riječima dočarati taj nastup.

Tada je došao red na headlinere večeri. Walter et Les Mandrills popeli su se na pozornicu punog Sterea i u odličnoj atmosferi počeli s promocijom albuma. Na repertoaru su se našle sve stvari s albuma, ali i poneka ranih Parafa. ’’Apstinenciju’’, ’’Trst’’ i ’’Doru’’ već smo imali priliku ranije čuti na radio postajama, dok su ’’Kružnu ulicu’’, ’’Tribine’’, ’’Treći maj’’ mnogi čuli po prvi put. Publika je vrlo dobro prihvatila nove stvari, ali najveću reakciju su ipak izazvale stvari ’’Na tragu’’, ’’Rijeka’’ i ’’Narodna pjesma’’ legendarnih Parafa.

Bilo je jako zanimljivo na pozornici zajedno vidjeti veterana punk-rock scene s jednom od popularnijih riječkih grupa kako zajedno sviraju i uživaju u tome, čime su potvrdili da u glazbi nisu važne godine, odnosno u ovom slučaju razlika u godinama. Walter et Les Mandrills su snimili vrlo dobru ploču, na kojoj se osjeća riječki rukopis, punk-rock s iskrenim tekstovima.
Koncert su završili bisom na kojem su zajedno s ostalim bendovima još jednom izveli ’’Narodnu pjesmu’’.


Miran MIlić

Objavljeno 14.03.2011.

Vremeplov

Volim Rijeku i rado i često dolazim u vaš grad jer mi je Rijeka jedan od najdražih i najživahnijih gradova u Hrvatskoj. Ne samo zbog jako aktivne i atraktivne glazbene, pogotovo rock scene i drugih kulturnih zbivanja, što je jako interesantna stvar za svakog novinara koji se bavi glazbom, nego i zbog duha stanovništva koji meni izuzetno odgovara. Rijeka je jedini grad, ne samo u Hrvatskoj, koja je artikulitrala rock kao gradski brand, kao dio gradskog identiteta.
Ante Batinović, novinar i glazbeni kritičar