Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi uskoro dostupni globalno u Apple Macu

Putokazi uskoro dostupni globalno u Apple MacuPutokazi su započeli svoj put 22. veljače 1984. i do danas, već 27. godina, ne staju iznenađivati...

Unikatni u svojoj pojavi nude alternativu glazbi za brzu konzumaciju, a njihov kontinuitet, iskustvo i zrelost proširuju umjetnički doživljaj daleko izvan glazbenog – njihovi nastupi uključuju sklad pokreta i ples, a njihovi video spotovi pomiču granice prelaskom u interaktivnu formu prilagođenu novom dobu Interneta.

Iako Putokazi vode slušatelje u naše unutarnje svjetove, u emocionalni svemir, oni ne bježe od tehnologije u službi čovjeka. Avangarda su u umjetničkom, ali i u tehnološkom smislu.

Njihov zadnji projekt, album “Mjesec”, prošle je godine hrvatskoj publici predstavio i prvi interaktivni glazbeni video spot za pjesmu ”Šumska”. koji se mogao pogledati, ili bolje reći ”isprobati”, isključivo na Internetu.

Dok smo nekada bili samo gledatelji TV video spotova, u 21. stoljeću to više nije dovoljno i sada postajemo i interaktori - oni koji sudjeluju u radnji. Naravno, ovakva forma je posebno zahtjevna jer traži sklad mnogih vidova multimedijskog izričaja, ali zato priča dobiva novu dimenziju i audio-vizualni doživljaj pomiče na iduću razinu.

Uz korištenje društvenih mreža, Putokazi su prvi u Hrvatskoj objavili video-spot ”Snena pleše - DJ Bizzare Remix” u formatu pogodnom za video iPod, u jesen 2005. godine.

Dolaskom iPhonea, video broj za skladbu “Output”, nastao u japansko-hrvatskoj suradnji u proljeće 2008. godine, nude i u kvalitetnom formatu za ovaj popularni mobilni uređaj. U nizu tehnoloških prvijenaca 2010. slijedi spomenuti interaktivni spot “Šumska” dostupan putem web stranice Putokaza, a sada nude novi iskorak – samostalno i grafički kvalitetnije izdanje “Šumske” u obliku kompaktne multimedijske aplikacije za Mac računala.

Aplikaciju je izradio riječki mutlimedijski studio Kreativni odjel. “Šumska” će se uskoro moći
besplatno preuzeti u svjetski popularnom Apple Mac App Storeu. Ovime su Putokazi i prva grupa na svijetu koja je ponudila svoje interaktivno multimedijsko izdanje ovim modernim putem.

Objavljeno 22.02.2011.

Vremeplov

Vrlo sam sretan, zadovoljan sam životom zato što me iskustvo dovelo do toga da radim ono što želim raditi. Ne žalim za ničim. Sam sam sebe obrazovao. Škola mi je bila dosadna.
Van Morrison