Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Putokazi uskoro dostupni globalno u Apple Macu

Putokazi uskoro dostupni globalno u Apple MacuPutokazi su započeli svoj put 22. veljače 1984. i do danas, već 27. godina, ne staju iznenađivati...

Unikatni u svojoj pojavi nude alternativu glazbi za brzu konzumaciju, a njihov kontinuitet, iskustvo i zrelost proširuju umjetnički doživljaj daleko izvan glazbenog – njihovi nastupi uključuju sklad pokreta i ples, a njihovi video spotovi pomiču granice prelaskom u interaktivnu formu prilagođenu novom dobu Interneta.

Iako Putokazi vode slušatelje u naše unutarnje svjetove, u emocionalni svemir, oni ne bježe od tehnologije u službi čovjeka. Avangarda su u umjetničkom, ali i u tehnološkom smislu.

Njihov zadnji projekt, album “Mjesec”, prošle je godine hrvatskoj publici predstavio i prvi interaktivni glazbeni video spot za pjesmu ”Šumska”. koji se mogao pogledati, ili bolje reći ”isprobati”, isključivo na Internetu.

Dok smo nekada bili samo gledatelji TV video spotova, u 21. stoljeću to više nije dovoljno i sada postajemo i interaktori - oni koji sudjeluju u radnji. Naravno, ovakva forma je posebno zahtjevna jer traži sklad mnogih vidova multimedijskog izričaja, ali zato priča dobiva novu dimenziju i audio-vizualni doživljaj pomiče na iduću razinu.

Uz korištenje društvenih mreža, Putokazi su prvi u Hrvatskoj objavili video-spot ”Snena pleše - DJ Bizzare Remix” u formatu pogodnom za video iPod, u jesen 2005. godine.

Dolaskom iPhonea, video broj za skladbu “Output”, nastao u japansko-hrvatskoj suradnji u proljeće 2008. godine, nude i u kvalitetnom formatu za ovaj popularni mobilni uređaj. U nizu tehnoloških prvijenaca 2010. slijedi spomenuti interaktivni spot “Šumska” dostupan putem web stranice Putokaza, a sada nude novi iskorak – samostalno i grafički kvalitetnije izdanje “Šumske” u obliku kompaktne multimedijske aplikacije za Mac računala.

Aplikaciju je izradio riječki mutlimedijski studio Kreativni odjel. “Šumska” će se uskoro moći
besplatno preuzeti u svjetski popularnom Apple Mac App Storeu. Ovime su Putokazi i prva grupa na svijetu koja je ponudila svoje interaktivno multimedijsko izdanje ovim modernim putem.

Objavljeno 22.02.2011.

Vremeplov

San koji čovjek sanja sam je samo san. San koji sanjamo s drugima je stvarnost... Ne vjerujem u ubijanje koji god razlog postojao za to.
John Lennon