Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Razz svirao s Gellerovim internacionalnim kvintetom

Razz svirao s Gellerovim internacionalnim kvintetomNa promotivnom gala koncertu održanom u sklopu najave 12. Padova jazz festivala koji će, kako mu to samo ime govori, biti upriličen u Padovi od 15. do 22. studenog 2009. godine, nastupio je i Riječanin Denis Razumović Razz.

– Nastupio sam s američkim saksofonistom Herbom Gellerom, što je za mene bila izuzetna čast. Geller je pripadnik legendarne ’’west coast scene’’, renomirani alt saksofonist, flautist, kompozitor i aranžer te je, osim svirati s njim, bio poseban gušt i odslušati njegovu tiskovnu konferenciju iz koje se moglo štošta naučiti. A tek svirati u njegovom kvintetu, to je fantazija, kazao je Razz.

Doznajemo da su Gellerov internacionalni kvintet imena ’’Herb Geller – Roberto Magris Europlane Quintet’’, kojim je najavljen ovaj prestižni jazz događaj u Padovi, osim Gellera na alto saxu, činili i Talijan Roberto Magrisa na klaviru, Slovenac Nikola Matošič na kontrabasu, Talijan Enzo Carpentieri na bubnjevima te Razz na alto saxu.

– Želio bih naglasiti da su svi nastupi Herba Gellera sami po sebi edukativnog karaktera, što je i ovog puta mnogobrojna publika znala prepoznati te je svoje uživanje u originalnim izvedbama sjajnog glazbenog materijala popratila učestalim i gromoglasnim pljeskom. Između ostalog, kvintet je na poziv publike dva puta odsvirao Gellerovu kompoziciju ’’Celebrating Bird’’, posvećenu velikom Charlieu Parkeru koju je Geller za ovu prigodu prearanžirao pruživši priliku svim solistima u bendu da dođu do potpunog izražaja, ispričao nam je Razz, te dodao kako će svi ljubitelji jazza na predstojećem Festivalu zasigurno doći na svoje jer među inima koji su potvrdili svoj dolazak nalaze se i neka od trenutno najistaknutijih internacionalnih jazz imena kao primjerice Joshua Redman, Brad Mehldau, Franco Cerri te Claudio Fasoli.

Slavica Mrkić Modrić, Novi list

Objavljeno 12.10.2009.

Vremeplov

Gotovo svaka vrsta popularne glazbe ima svoj etički, a ne samo estetski sklop, jer tekstovi pjesama, pojavnost izvođača, njihov svjetonazor, statusni simboli, mjesta na koja izlaze i moralni kodeks često su jednako bitni koliko i sama glazba.
Aleksandar Dragaš, novinar i rock kritičar