Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Teenagerice ludovale za Adastrom

Teenagerice ludovale za AdastromPreksinoć se u Palachu održao koncert Adastre. Iako je početak bio najavljen u devet sati, čak je i predgrupa, Soul Display, kasnila oko sat i pol. No kako je svirka bila izvrsna, može im se oprostiti.

Nešto prije jedanaest i pol, na pozornicu su se popeli članovi zagrebačkog benda, koje smo svi čekali: Jeronim (Jerko) Marić, Igor Meštrović, Danijel Tomašić i Petar Makar.

Prepuni Palach, uglavnom ženske publike, orio se povicima oduševljenja, pljeskom i zvižducima, a grupa se pitala „Zar je moguće“. Euforični pjevač pozdravio je sve Riječane, Riječanke i Istrijane, te nastavio taktovima „Olujne noći“.

Pjevajući sa i umjesto grupe, prisutni su bili strpljivi i s mnogim tehničkim poteškoćama, na koje se uglavnom žalio vokal. Kada su problemi više-manje svladani, Adastra je nastavila nizati svoje hitove. Tako smo imali priliku čuti „Pješčani sat“, „Pusti“ i pjesmu posvećenu Luki Ritzu i Simkeu- „Surovi grade“.

Kemija između publike i benda bila je nevjerojatna. Samo, pitam se je li to bilo zbog glazbe ili zbog opčinjenosti Jerkom, koju su pokazale sve petnaestogodišnjakinje i pokoja starija osoba.

Bez obzira na razlog, zaluđenost frontmenom pratila nas je i do „Nabujale rijeke“, kada je svima bilo jasno da se bliži kraj energičnoj večeri. No, Riječani su odlučili kako neće lako pustiti grupu da ode, te su povicima „Hoćemo još!“ natjerali bend na čak dva bisa, ako bi ih uopće mogli tako nazvati, s obzirom da se nisu ni povukli s pozornice. Na prvom su svirali „Kamo da krenem“ i „Zaista“, a na drugom im je ponestalo inspiracije, pa su se vratili „Nabujaloj rijeci“.

S konačnim krajem, kada je bend bio predstavljen, a publika u ekstazi, Jerko je poput neke prave zvijezde skočio s pozornice i krenuo se slikati i dijeliti autograme, već prije spomenutim curicama. Začuđujuće, bilo ih je dosta oko njega.

Smiješna situacija dogodila se kada sam došla zamoliti ga da mi da popis pjesama, a on mi je uporno želio udijeliti svoj autogram. Shvativši da to nije ono što tražim, razočarano i ne baš uljudno mi je dodao papir, koji sam čekala pola sata. Stoga, oprez! Ako ste na koncertu Adastre, a niste okorjeli fan gospodina Marića, teško da ćete upoznati njegovu pristojnu i simpatičnu stranu.

No, vratimo se mi koncertu. Jedini komentar koji mogu napisati za ovu večer je- bilo je zabavno, ludo, te popraćeno izvrsnom glazbom i još boljom atmosferom; unatoč aroganciji i samodopadnosti njihovog vokala Jeronima (Jerka) Marića.

Ivana Prica

Objavljeno 01.03.2010.

Vremeplov

To je laž da se ratovi vode u ime boga. Možda tako izgleda, ali uvijek iza toga stoje interesi otđjeni od ljudi. Politika velikih sila ili nešto slicno.


John Mclaughlin