Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

”Upadaj u kombi” parkiran u garaži

”Upadaj u kombi” parkiran u garažiU protekla tri mjeseca nekolicina riječkih bendova uspješno je sudjelovala u programu pod nazivom ”Upadaj u kombi”.(Foto: M. Lupi)

Podsjetimo, ”Upadaj u kombi” zapravo na bazičan način opisuje najvažniji cilj postojanja svih bendova; a to su nastupi uživo ili jednostavnije koncerti. No, u ovome slučaju ti koncerti imaju “dodatnu” vrijednost jer spajaju i otkrivaju: nova mjesta, nove lokacije, nove publike, nove bendove stvarajući tako nove suradnje.

Sve nabrojano uz nova iskustva i više nego zanimljivo putovanje privedeno je kraju i kombi je sigurno parkiran u garažu, spremno čekajući novu avanturu.

Prvo koncertno druženje dogodilo se početkom ožujka kad su se u novom zagrebačkom klupskom prostoru Dva Osam na pozornici susreli stari prijatelji; riječki bend Marinada i zagrebački Šumski.

U nadasve prijateljskom okružju vjerna publika je spremno dočekala bendove stvorivši izvanrednu atmosferu. Naravno, motiv su bili sjajni nastupi oba benda koji su osim aktualnih okupljene počastili s novim pjesmama koje se tek trebaju naći na novim albumima.

Zadnje subote u travnju kultni klub A3 u Kninu bio je domaćin bendovima The Black Room i The Siids. Kombinacija koja se pokazala kao pun pogodak. Kako to biva već u Kninu dolazak i reakcije publike ne izostaju pa nije zgoreg podsjetiti da spomenuto mjesto punih 18 godine redovito održava kulturni program.

Vrhunac koncerta je svakako bio sam kraj, kad su članovi oba benda zajedno izveli pjesmu ”Blue Monday”(u originalu autori New Order).

Trokutu gradova pod šifrom KKK (Karlovac-Križevci i Knin) pripalo je svibanjsko druženje s My Buddy Moose. Preciznije riječ je o prostorima: Mala scena u Karlovcu, gdje treba izdvojiti i lokalnu podršku kantautora Martina Ladike, zatim Križevcima i fantastičnom klubu Kulture te zadnjoj stanici, ponovna posjeta A3 u Kninu. A nastupi? Kod My Buddy Moose nema greške,
dugogodišnje prijateljstvo savršeno se pretapa u energičan nastup vješto kombinirajući sad već poduži presjek karijere s sjajnim obradama ili bolje reći utjecajima.

Na proljetni ”koncertni izlet” krenuli su i predstavnici ča-metala Po’ Metra Crijeva koji su za karlovački koncert pojačani s šah mat rock trojkom Pomelo Chess Society, dok je križevačka publika mogla čuti i novi perspektivni riječki bend Ochi. Sva tri benda predstavili su se u najboljem izdanju, najavljujući ljetne (festivalske) svirke. Upravo ovi bendovi su još jednom pokazali šaroliku lepezu žanrova programa "Upadaj u kombi" gdje je zapravo live doživljaj najvažnije mjerilo.

Gosti jubilarnog desetog izdanja Indirekt festivala u Umagu su bili The Siids i The Black Room. Ponovno su sjeli u kombi i otprašili setove s kojima su pridobili nove fanove. A kako su temperature naglo porasle pravo osvježenje je i bio open air moment.

Domaćin samog finale za oba benda, ali i za program u cjelini pripalo je klubu Kulture u Križevcima. Idilično gostoprimstvo s jedne strane pozornice te izvrsni koncertni nastupi s druge strane najbolje opisuju (vrući) završetak svega.

Objavljeno 20.07.2022.

Vremeplov

Biti pjevačica je dar. Znači da maksimalno koristim dar kojim me je Bog podario. Sretna sam s time.
Aretha Franklin