Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Ususret Harteri 2010.

Ususret Harteri 2010.Hartera, festival koji se može podičiti titulom najboljeg hrvatskog festivala i jednog od 10 najboljih malih festivala u Europi, već se tradicionalno održava drugog vikenda u mjesecu lipnju u staroj riječkoj tvornici papira.

Kao jedno od događanja u sklopu ovogodišnjeg Tuborg Green Beata, šesto će se izdanje Hartere održati od 10. do 12. lipnja 2010, a većinu od svojih specijaliteta festival je ekskluzivno servirao prošlog petka na partiju u zagrebačkom klubu Sirup. Štoviše, za sve su festivalske fanove Hartera i Tuborg tu objavu line up-a izravno prenosili i na Facebooku i Twitteru, pa se festival može podičiti i titulom organizatora prvog virtualnog najavnog partija u Hrvata.

Taj se virtualni parti i objavljeni line up mogu vidjeti i komentirati na http://www.facebook.com/hartera?v=wall, odnosno na: http://twitter.com/HarteraFestival, a iz raskoši ovogodišnjeg Harterinog menija ipak je potrebno izdvojiti neke od specijaliteta.

Organizatori su ove godine u daljnjem razvoju festivala pokušali izbjeći zamke nedostatka daljnjeg prostora za širenje te nastaviti razvoj neglazbenih popratnih sadržaja. Ovogodišnja će Hartera po prvi put imati četiri pozornice, dvostruko veći kamp te bogatu suradnju s klubovima i umjetničkim grupama iz regije. Štoviše, zahvaćajući glazbene žanrove koji se do sada nisu pokrivali, i uz dvostruko veći broj inozemnih izvođača nego do sada, proširuje se i glazbena slika festivala.

Između ostalog, sve posjetitelje ovogodišnje Hartere očekuje četvrti stage u Hartera Elektro Svetištu koje će najboljim groovom puniti klub Sirup i Ambasada Gavioli. Na Red Bull Music Academy pozornici svirat će, i podučavati, Zed Bias, GreenMoney, Seiji, CosminTRG, Redlight & DreadMC i Eddy Ramich. Festivalske će najposlastice biti servirane na Tuborg Main Stageu. Jedan od tih slatkiša je i Moderat, dragulj live elektronike.

Komentar na njihovu objavu na Facebooku bio je: predobro. predobro. totalni mix emocija i raspoloženja ! Uz Moderat na Tuborg Mainu svirat će i Atari Teenage Riot , prilično suludi bend koji je početkom devedestih godina prošlog stoljeća složio jedinstven i teško ponovljiv ekstreman zvuk digitalnog hardcorea, sastavljen od techna i punka te dobro začinjen lijevoanarhističkim i antifašističkim stavovima.

Za sladokusce tu su još i Sleighbells, Ameri koji su bez ijednog službenog izdanja privukli ogromnu pažnju, što im je osiguralo nastupe na SYSW-u i Coachelli, a njihovo će se europsko ukazanje dogoditi samo na Primaveri i Harteri.

Naravno, ni domaće snage nisu zanemarane, a u tvornici papira svirat će T.B.F, Dubioza kolektiv, SymbolOne live, Father, My Buddy Moose, Orange Strips, Bambi Molesters i mnogi drugi.

Ulaznice za Harteru mogu se kupiti preko sustava Eventim , a do 01. 05. 2010. cijena je dvodnevne ulaznice 200,00 kuna.
Objavljeno 20.04.2010.

Vremeplov

Da li sam bio kod psihijatra? Ne, mada sam siguran da me smatraju zanimljivim slučajem. Kad god ih slučajno sretnem postavljaju mi mnoga pitanja.

Neil Young