Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Večer metala u Palachu

Večer metala u PalachuPalach je u petak 06.03.2009. godine ugostio dva riječka i jedan mađarski metal band. Denial, Czaar i Nebulosus Fatum prodrmali su malobrojnu publiku ali nažalost i pokazali koliko je malen interes riječkih metalaca za koncerte.

Koncert su otvorili Denial svojom kombinacijom hardcore-a i metala (smijem li reći groove metal?) i napravili dobar posao, s obzirom na to da je njihov nastup popratilo najviše posjetitelja. Moram priznati da nisam uopće ljubitelj takvih bendova, ali da momci imaju potencijala – imaju. Jedini ozbiljan minus njihovog nastupa je loša komunikacija sa publikom, što ide na dušu vokalu koji se po tom pitanju i nije baš pretjerano trudio. Ili?

U svakom slučaju nastavak je pripao Czaaru, i dečki su sa tehničkog gledanja stvari odsvirali jako dobro (bubnjaru definitivno odgovara nick, i apsolutno svi komplimenti za pokazano umijeće) ali su vašeg umornog reportera umorili još i više. Ovaj bend definitivno nije my cup of tea i mislim da je bolje da odmah krenemo na posljednji bend večeri: Nebulosus Fatum iz Mađarske.

Četiri mlada momka koji su izgledali strašno usamljeno na „opustošenom“ stage-u, a nakon što su riječki bendovi sklonili opremu kako bi mađari postavili svoju. :) Sirovi i jednostavni black metal sa elementima svega i svačega i grind/ crust logikom jednostavnog pristupa glazbenoj materiji jednostavno nije našao prijatelja u letargičnoj riječkoj publici. Istina je da je bubnjar ponekad znao ispasti iz tempa (pogotovo u dužim blast beatovima), da je gitarist imao nedefiniran zvuk sa (za moj ukus) premalo distorzije, ali Mađari su unijeli više energije u nastup nego prva dva benda zajedno. Da su odsvirali samo pola sata bili bi najbolji bend večeri.

Znam da će me riječka metal krema htjeti mrtvog nakon ove recenzije, ali onda opet: mislim da sam u najboljem slučaju bio jedan od dvojice ljudi te večeri sa ovakvim viđenjem situacije... :)

Dubić

Objavljeno 11.03.2009.

Vremeplov

Punk kao pokret možda i jest mrtav ali neke ključne zasade tog pokreta, tako zorno prisutne na riječkoj sceni, zasigurno nisu. Jer bez tih zasada, uobličenih u glazbenom antikonformizmu, u nepristajanju na diktat industrije zabave, u naglašenoj individualizaciji autorskog rukopisa, sve pod cijenu svjesna pristajanja na status marginaliziranog, teško da bi te scene ikad bilo.
Velid Đekić, riječki publicist i novinar