Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Atmospheric - ”Ne voliš me”!

Video: Atmospheric - ”Ne voliš me”!Atmospheric, electro-ambijentalni pop projekt riječkog producenta Lade Bartoničeka, predstavio je novi spot za pjesmu „Ne voliš me“.

Atmospheric je glazbeni projekt nastao u Rijeci prije 12 godina, a danas ga čine Lado Bartoniček (autor pjesama, glazbeni producent i vokal), Katja Budimčić (vokal) i Marko Sedlak (gitara).

Iza sebe imaju već tri albuma (”Ono sve” 2005, ”Bubbles” 2010, te ”Pričaj mi” 2012), a ovog ljeta predstavili su se singlom „Ljeto u nama“.

Glazbe i tekst za pjesmu „Ne voliš me“ je Lado Bartoniček“, u čijem riječkom studiju je pjesma i snimljena.

„Pjesmu sam napisao za Katju, koja već otprilike godinu dana pjeva u bendu, no pjesma nije bila namijenjena Atmosphericu već Katjinoj samostalnoj karijeri. Naime, Katja, koja je inače vrhunska pjevačica, ima i svoju samostalnu karijeru, no pjeva pjesme samo na čakavskom pa je htjela otpjevati pjesmu na standardnom jeziku s kojom će se predstaviti široj publici. Ipak, kad je otpjevala „Ne voliš me“, shvatili smo da je pjesma idealna za Atmospheric,“ rekao je Lado.

Lado je, inače, i autor spota za pjesmu, a u snimanju mu je pomogla sestra Ana s kojom se izmjenjivao na kameri. Spot je sniman u multimedijalnoj dvorani riječkog Prirodoslovnog muzeja.

Osim rada na vlastitim materijalima, Lado snima i autorsku ambijentalnu glazbu za kazalište, kao i interaktivne CD projekte za Prirodoslovni muzej u Rijeci.

Dobitnik je ”Porina” 2007. za najbolji album urbane glazbe ”Androida remixed” riječkih Putokaza, a u svojoj biografiji ima i koautorsku suradnju s Arsenom Dedićem, Darkom Rundekom, Liviom Morosinom i Leom Deklevom.

Objavljeno 05.11.2014.

Vremeplov

Koncert je predstava. Svirka je svirka… A nije svaki bend sposoban napraviti predstavu.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com