Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Let3 reizdaje albume ’’Two Dogs Fuckin’“ i ’’El Desperado“

Video: Let3 reizdaje albume ’’Two Dogs Fuckin’“ i ’’El Desperado“Nedavna serija koncerata u rupi dokazala je da su „Two Dogs Fuckin’“ i „El Desperado“ i dva desetljeća nakon stvaranja albumi koji zvuče jednako moćno, snažno i uvjerljivo.

Skupina Let3 je objavom debija pokazala svoju autorsku snagu, što su prepoznali i tadašnji novinari proglasivši ga albumom godine u konkurenciji s Partibrejkersima, Lačnim Franzom, Disciplinom Kičme, Gori Uši Winetou, Borghesiom...

Albumima „Two Dogs Fuckin’“ i „El Desperado“ Let3 su pomaknuli granice i definirali urbanu rock glazbu na području ex-Yu. „Izgubljeni“, „Sam u vodi“, „Ne trebam te“, „U rupi od smole“, „Ciklama“ baš kao i „Vjeran pas“, „El Desperado“, „Pokvarena žena“, „Fuck Famiglia“ i „Ha ha ha“ sa „El Desperada“ postale su tijekom vremena opća kultura, opipljiv dokaz vrhunske kreativnosti Leta3.

Osim live verzija na koncertnim albumima „Živi kurac“ i „Živa pička“ bilo je nemoguće doći do studijskih verzija je su izdanja iz 1989., odnosno 1992. odavno nedostupna u standardnom komercijalnom obliku.

Originalno objavljeni na vinilu i kazeti („Two Dogs Fuckin’“), odnosno na kazeti i prvom hrvatskom CD-u („El Desperado“) ovi epohalni albumi bit će početkom prosinca reizdani na CD-u i vinilu.

Omot vinila bit će identičan originalu, dok će knjižica CD-a, uz istu naslovnicu, imati bogat sadržaj ispunjen fotografijama i tekstovima. Uz remasteriran zvuk, neobjavljene snimke i rijetke liveovi ova reizdanja predstavljaju vrhunske proizvode koji će oduševiti sve generacije fanova.

Na bonusu „Two Dogs Fuckin’“ nalaze se „We Are Lost“ (engleska verzija „Izgubljenih“), sjajna 12-minutna neobjavljena i nepoznata „Pere pere“ iz perioda snimanja prvog albuma i „Ne trebam te“ u živoj verziji snimljenoj na koncertu u ljubljanskom klubu „Turist“ 1992. godine.

Bonus „El Desperada“ sadrži „Elevry Budy Nous’a“, „Pogibe“ (također live iz Turista i to je jedina koncertna snimka ove pjesme) te žive snimke „Fahrenheite“ i „Pokvarena žena“.

U pripremi su čak četiri videospota snimljenih na koncertima u rupi prošli listopad – „Niotkuda“, „U rupi od smole“, „Armada“ i „Pokvarena žena“ koja će biti i prvi singl. Režiser je Radislav Jovanov Gonzo, autor kultnih spotova za „Dijete u vremenu“, „Naftu“ i „Profesora Jakova“.

Nakon dugo godina „Two Dogs Fuckin’“ i „El Desperado“ bit će ponovo predstavljeni publici od kojih se dio nije niti rodio kad su stvarani i u najboljem svijetlu podsjetiti zbog čega ih smatraju ključnim albumima rock diskografije ove regije.


TWO DOGS FUCKIN’
1. Sam u vodi
2. Ne trebam te
3. U rupi od smole
4. Armada
5. Ciklama
6. Izgubljeni
7. Zora
8. Niotkuda
9. Veliki dan

Bonus:
10. We are lost (Engleska verzija »Izgubljenih)
11. Pere pere (Nepoznata i neobjavljena snimka!)
12. Ne trebam te (Neobjavljena snimka! Live iz Ljubljane 1992.)


EL DESPERADO
1. El Desperado
2. Voules vous
3. Fuck famiglia
4. Vjeran pas
5. Pokvarena žena
6. Pogibe
7. Fahrenheite
8. Ha ha ha
9. Love killer
10. Ciklama
11. Mona

Bonus:
12. Elevry Budy Nous’a
13. Pokvarena žena (live)
14. Pogibe (Neobjavljena snimka! Live iz Ljubljane 1992.)
15. Fahreinheite (live)

Kako je bilo na koncertima u rupi, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Let 3 - Izgubljeni

Objavljeno 24.11.2009.

Vremeplov

Teško je u ovoj hiperprodukciji i kaosu od ponude na glazbenom tržištu reći da možeš smisliti nešto novo.
Sandi Bratonja (Sinteza), intervju za RiRock.com