Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Luka Šulić na Ljetnoj pozornici!

Video: Luka Šulić na Ljetnoj pozornici!Luka Šulić, svjetski poznati violončelist, suosnivač i član slavnog instrumentalnog dua 2CELLOS, 11.08.2021. dolazi na opatijsku Ljetnu pozornicu gdje će, u pratnji Evgenyja Gencheva na pianu prirediti pravi crossover spektakl za violončelo i klavir.

Šulić i Genchev izvest će neke od najvećih rock i pop hitova svih vremena - Bohemian Rhapsody, Nothing Else Matters, Numb, The Sound of Silence, Smells Like Teen Spirit, Chandelier, popularne pjesme iz filmova Shallow i Nuovo Cinema Paradiso, kao i klasična remek-djela poput Spiegel im Spiegel, Nuvole Bianche i dr.

Nakon osam godina svjetske turneje i uspješne karijere s 2Cellos, Luka Šulić se 2019. vratio svojim klasičnim korijenima. Objavio je prvi samostalni album za Sony Classical koji je debitirao na 1. mjestu Billboardove ljestvice tradicionalnih klasičnih albuma.

Njegova dramatična interpretacija jednog od najslavnijih djela klasične glazbe, Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ prvi je kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata aranžiranih za violončelo, a Luka je prvi glazbenik u povijesti koji to djelo izvodi kao solo violončelist.

Uspjeh albuma odveo ga je na međunarodnu turneju koja je započela rasprodanim showom u milanskom Teatru Dal Verme, a nastavljena je u bečkom Wiener Konzerthausu, Tokijskom Međunarodnom forumu i dr. velikim koncertnim dvoranama diljem svijeta.Evgeny Genchev mladi je pijanist i Lukin prijatelj iz studentskih dana koji neprestano niže priznanja za svoja glazbena postignuća. Ostvario je zapažene suradnje s nekoliko filharmonijskih orkestara, a široj publici poznat je iz brojnih nastupa na televizijskim showovima poput Next Top Model slavne manekenke Heidi Klum. Nastupao je pred više od 800 tisuća ljudi na koncertu Wilkommen 2017 na Brandeburškim vratima.

Ulaznicu po cijeni od 150 kuna možete nabaviti na mojekarte.hr

Objavljeno 30.05.2021.

Vremeplov

Okružena sam siromašnim i bijednim ljudima koji su žrtve, moji prijatelji ne mogu platiti režije, imaju stare aute, muče ih krediti a nemaju stalan posao, moja djeca rade za strance za bijednu lovu, muž mi duguje brdo love za doprinose… Dakle, osjećam i krik i bijes, i jedino što mi čini dobro je što imam šansu da to kažem kroz knjige...
Vedrana Rudan, riječka književnica i novinarka