Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Alice in Chains snimaju nakon 5 godina!

Alice in Chains snimaju nakon 5 godina!Alice in Chains objavili su svoju prvu novu pjesmu nakon pet godina, naziva ”The One You Know”. Ovaj singl najavljuje nadolazeći, još nezavršeni šesti LP koji će izaći kasnije tijekom 2018. godine.

Gitaristi Jerry Cantrell i William DuVall ispunili su pjesmu nizom grungy, disonantnih riffova. ”Recite mi da li je važno jesam li ovdje ili sam otišao?” Cantrell pjeva u blues maniri na koje se nadovezuje psihodelični wah-wah solo.

Cantrell se nedavno našalio na račun novog zvuka na LP-u u intervjuu za Guitar World, rekavši kako je to ”ploča koju još nismo snimili”, ali i ona koja odražava njihov ”otisak prsta”.

”Tu su neke jako teške pjesme, neke stvarno ružne pjesme, neke prave lijepe pjesme, neka čudna trippy sranja”, rekao je. ”Dobro je!”

Nadolazeći album, prvi je za novu BMG etiketu. To je treća suradnja Alice in Chains s producentom Nick Raskulineczom i Paulom Figueroom nakon 2013. godine i albuma „The Devil Put Dinosaurs Here“. Prije njega zajedno su radili na albumu „Black Give Way to Blue“ iz 2009. godine.

Objavljivanje ovog albuma predviđeno je za ovo ljeto, a bend još mora objaviti popis pjesama i sam datum objavljivanja.

Alice in Chains nedavno su krenuli na veliku svjetsku turneju, uključujući niz sjevernoameričkih gradova. Nakon niza međunarodnih datuma u lipnju i srpnju, bend će krenuti na još jednu sjevernoameričku turneju krajem kolovoza.

Objavljeno 08.05.2018.

Vremeplov

Da li slušam radio? Ja liježem u 6 ujutro i budim se u 3 popodne. Onda idem u studio, sačekam dečke i udahnem svjež zrak ponovo tek u 6 ujutru kada ih otpratim do kapije. Ja nemam vremena za slušanje radija i ne vjerujem da time mnogo gubim.
Frank Zappa