Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Danas starta velika turneja Hladnog piva!

Danas starta velika turneja Hladnog piva!Poznato je da će se za turneju Hladnog piva ”Kud Pivo tud i ja” koristiti više od 30 tona opreme koje će dopremiti 6 šlepera i da će na postavljanju scenografije raditi više od 100 ljudi.

Nakon zagrebačkog koncerta koji će se održati danas 07.10. scenografija putuje u ostale gradove turneje: Split 14.10, Osijek 21.10., Slavonski brod 22.10. te Rijeku 28.10.

Autorski dvojac Zdenko Bašić i Manuel Šumberac, svjetski priznati i nagrađivani ilustratori i animatori, za cover albuma i vizual plakata osmislili su i dizajnirali ”Svijet glamura” u svom prepoznatljivom stilskom izričaju, kombinirajući fotografije, lutke i 3D elemente, stvarajući
svojevrsnu ”slikovnu knjigu” baziranu na tekstu i pojavi Hladnog piva.

Dizajn i ludi ”kirbajski” ugođaj je bend toliko dojmio da su odlučili sam vizual koristiti i kao logo Hladnog piva, a prema vizualima i idejnom rješenju Bašića i Šumberca, PILOTstudio koncipirao je i sam spot za pjesmu ”Svijet Glamura”.

Splitski umjetnik Renato Stefanović prema tim je vizualima koncipirao i samu scenu koja će biti postavljena na koncertima. Nakon mjesec i pol rada, nabave, vozanja, pilanja, ljepljenja, varenja, šivanja i bojanja skrojilo se i sašilo 700 m2 platna, izrezalo i zaljepilo 6m stiropora, lesonita, dasaka...probušilo se i zaljepilo 500 ping-pong loptica i nastalo je 20x20m scenografije za turneju Hladnog piva.

” Osobno smo jako sretni što je naša ilustracija i cijeli svijet koji smo kreirali zaživio na pravi način,i evo iz dvodimenzionalnog svijeta knjige oživio i kroz medij weba, filma, scene i samog koncerta. Svoj posao doživljavamo vrlo ozbiljno i jako nas je veselilo raditi na temelju tekstova koje smo dobili kao predložak za cijelu priču. A izgleda da smo uspjeli jer je i cjeli bend prepoznao da smo utjelovili vizualno nešto o čemu dečki pričaju kroz glazbu...” izjavili su Zdenko Bašić i Manuel Šumberac.

Za video instalacije zaduženi su redatelj Filip Filković Philatz i VJ Ivan Slipčević koji kreiraju video viziju kao svojevrstan progres kroz pjesme Hladnog Piva. Uz veliki ekran, vizuali djeluju kao veliki mixtape a svi elementi pomno su krojeni po pjesmama Hladnog Piva. To nije film, nije obična vizualna video gaža i nije umjetnička instalacija, ali ima dijelove

Objavljeno 07.10.2011.

Vremeplov

Punk nije ideološki, ideološke su reakcije na njega. Punk nije nasilan, nasilne su reakcije vlasti prema punku.


Peter Lovšin i Gregor Tomc (Pankrti)