Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Dva da na do koncerta Igudesmana i Jooa

Dva da na do koncerta Igudesmana i JooaPreostala su još dva dana do koncerta čuvenog dua Igudesman & Joo u Beogradu...

Aleksey Igudesman rodio se u Lenjingradu gdje je u vrlo ranoj dobi započeo svirati. Nikada nije pobijedio na nekom natjecanju, uglavnom zato što se ni na jedno nije prijavio. Tijekom studija na prestižnoj Školi Yehudija Menuhin pročitao je sve drame Bernarda Shawa, Oscara Wildea i Antona Čehova, što nije poboljšalo njegovo sviranje violine, ali mu je dalo blesavu ideju da je superioran nad kolegama koji su manje intelektualno nastrojeni, ali više vježbaju.

Nakon studija u klasi Borisa Kuschnira na Bečkome konzervatoriju i nakon što mu je mnogo ljudi mnogo puta reklo da su prilično zabrinuti za njegovu budućnost, započeo je uspješnu karijeru koja uključuje sviranje, skladanje, pisanje aranžmana, snimanje nosača zvuka za diskografsku kuću BMG i rad u Hollywoodu s dobitnikom Oscara Hans Zimmer.

Igudesman piše mnogo glazbe. Često odlazi u krevet pišući i budi se pišući. Ponekad je nesiguran u svoju glazbu, iako je objavljuje izdavačka kuća Universal Edition, a to pokušava kompenzirati ekstrovertnim ponašanjem. Zapravo, njegov psihijatar mu je rekao da je nesiguran u mnogim stvarima. Igudesman nije baš siguran u to.

Aleksey Igudesman svira gudalom izrađenim u bostonskoj radionici majstora Benoita Rolanda - tim gudalom svira violinu Santo Seraphin iz godine 1717. koju mu je ljubazno pozajmila ERSTE Banka.

Hyung-ki Joo je Britanac ali izgleda kao Koreanac, ili obrnuto, ili oboje. Prve znakove smisla za komediju pokazao je dok su mu mijenjali pelene, a vrlo brzo pokazao je i ljubav prema glazbi pa su ga roditelji pronalazili u prodavaonici ploča kako satima sluša sve, od Mozarta do grupe Bee Gees.

Pohađao je Školu Yehudija Menuhin, gdje je otkrio da se nalazi među genijalcima i čudima od djece, te je svake godine iznova bio uvjeren da će ga izbaciti škole. Zapravo ga nisu izbacili, ali je bio predmet nebrojenih šala, profesora, ali i kolega, kao što je Aleksey Igudesman. Nakon tih bolnih iskustava, Joo je izumio novi način sviranja klavira – ‘Karate Piano’.

Hyung-ki ima male dlanove (samo su mu dlanovi mali!) I zato mu je dio klavirske literature težak za sviranje. Čak is tim malim nedostatkom, voli svirati kamernu glazbu, recitale, koncerte i vlastite skladbe, kao i bilo što drugo što sadrži klavirsku dionicu. Uz komponiranje, sviranje, smijanje, pranje zuba vratolomnom brzinom i pisanje komedija, strast prema pedagogiji inspirirala ga je stvoriti vlastiti stil majstorskih radionica.

Objavljeno 11.09.2012.

Vremeplov

Mislim da je izvođaču najgore ostati bez dobrog autora - kao, doduše, i obratno.
Đana Šegon