Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Enter Shikari - Koncert u sklopu Kulturnog petoboja

Enter Shikari - Koncert u sklopu Kulturnog petobojaKoncert grupe Enter Shikari u Tvornici kulture u subotu 3. listopada bit će popraćen događanjima u sklopu projekta Kulturni petoboj.

Za cijenu koncertne ulaznice Enter Sikari posjetitelji će moći «konzumirati» kulturu u njenih pet inačica na lokaciji Tvornice kulture i njezinih partnera. Svi posjetitelji koncerta s kupljenom ulaznicom (koju moraju sačuvati i pokazati je na ulazi za sve navedene evente) imaju priliku prisustvovati dodatnim umjetničkim događajima.

Kulturni petoboj započinje u subotu 3. 10. koncertom Enter Sikari u Tvornici kulture, a nastavlja se također u Tvornici u nedjelju 4. Listopada u 20 sati sjajnom, nagrađenom predstavom o životu Patti Smith – «Dream of Life».
U ponedjeljak 5. listopada od 21 sat za posjetiteje je rezerviran književni tulum s portugalskim književnikom Alfonsom Cruzom u Viniylu u Bogovićevoj 3, a dan kasnije, u utorak, od 20 sati u Tvornici može se pogledati odličan argentinski film «Divlje priče».

U periodu od 3. do 10. listopada svi posjetitelji s Enter Shikari ulaznicom mogu besplatno posjetiti likovnu izložbu „Street art – inovacija u srcu pokreta “ u Klovićevim dvorima.

Energična četvorka Enter Shikari na sceni su prisutni još od 2003. godine. Već prvim ulaskom na scenu zainteresirali su publiku svojom eksplozivnom mješavinom žanrova u rasponu od punk rocka, metalcorea i hardcorea do drum’n’bassa, dubstepa, industriala, techna i trancea. Bend čine Rou Reynolds (vokal), Rory, Clewlow (gitara), Chris Batten (bas), Rob Rolfe (bubnjevi).

Debi “Take To The Skies” ušao je direktno na 4. mjesto britanske top liste albuma i prodao se u zlatnoj tiraži. Ponešto slabiji plasman ostvario je nasljednik “Common Dreads” iz 2009., da bi se s ostala dva izdanja, “A Flash Flood Of Colour” (2012.) i ovogodišnjim “The Mindsweep” ponovo probili među najatraktivnije otočke bendove. Naporne turneje bend je “skratio” EP-em “Rat Race” tijekom 2013. i 2014. godine.


Objavljeno 01.10.2015.

Vremeplov

Hipotetska pitanja dobivaju hipotetske odgovore.
Joan Baez