Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jeremiah’s i Two Blue pobjednici 9th Croatian Blues Challengea!

Jeremiah’s i Two Blue pobjednici 9th Croatian Blues Challengea!Nakon tri dana izvrsne blues svirke u prepunom zagrebačkom klubu Jiggy Bar, poznati su pobjednici devetog Croatian Blues Challengea...

Stručni žiri u sastavu Boris Hrepić - Hrepa, Mićo Vujaklija i Ivan Kraljević kao pobjednika u Solu/duo kategoriji odabrao je Two Blue, dok je u Bend kategoriji pobijedila grupa Jeremiah’s (žiri: Boris Hrepić-Hrepa, Steve Vučković, Miro Dimić i Mićo Vujaklija).

U Solo/duo kategoriji drugo mjesto osvojio je Bugi GeorgeV, a u Bend kategoriji je drugoplasiran bio sastav Be Ha Ve.

Two Blue je zagrebački blues duo, kojeg čine Marija Gašparić (vokal) i Nenad Mađerić (Kljus), inače članovi sastava B# Band. Svojim nastupom su oduševili publiku i stručni žiri te zaslužili prestižnu titulu pobjednika ”9th Croatian Blues Challengea” u Solo/duo kategoriji.

Pobjednik u svakoj kategoriji stekao je pravo predstavljati Hrvatsku i udrugu Hrvatske blues snage na krovnom svjetskom blues natjecanju - 34th International Blues Challengeu, koji će se od 16. do 20. siječnja 2018. održati u prijestolnici bluesa - Memphisu. Pobjednici također imaju priliku nastupiti i na 10th European Blues Challengeu, koji će se održati 2020. godine.

Prvog dana CBC-a (petak, 27.10.) u natjecateljskom dijelu nastupili su Bugi GeorgeV, Holler i Two Blues, a kao poseban gost je nastupio sastav Sunnysiders, koji je promovirao treći studijski album ”Click Play” te istoimeni videospot. Uz njih, održana je i posveta nedavno preminulom članu HBS -a Daliboru Skeledžiji - Skeli, u čiju je čast premijerno prikazan mini-film o njegovom putu u Memphis, a njegovi prijatelji su izveli nekoliko Skelinih pjesama.

U subotu, 28.10. u Bend kategoriji natjecali su se Be Ha Ve, Duhovi žica, Izgubljeni u prijevodu, Jeremiah’s i Oktogon, dok je kao gost svirala grupa iz Zapruđa Mićo i Mačke.

Posljednji dan CBC-a (nedjelja, 29.10.) bio je rezerviran za pobjednike u obje kategorije - Jeremiah’s i Two Blue, a uz njih je svirao urnebesni slovački duo Luboš Bena & Bonzo Radvany te mlada domaća blues zvijezda - Blondie Widow.

Kao poseban nenajavljeni gost, pojavio se dvostruki prošlogodišnji pobjednik - Tomislav Goluban, koji je sa svojim bendom doveo atmosferu do usijanja. Jiggy Bar je tri dana bio središte hrvatskog bluesa, a uz vrhunsku atmosferu i odličnu glazbu završio je još jedan Croatian Blues Challenge.

Za pobjednike, odnosno za njihov put u Memphis, postoji i novčana nagrada. Tako je pobjednički bend dobio 10.000,00 kuna, koje osigurava Hrvatska glazbena unija, dok je pobjednik u solo/duo kategoriji dobio 2.000,00 kuna, koje osigurava Filab iz Samobora.

Objavljeno 02.11.2017.

Vremeplov

Stvaram glazbu koju i sama želim slušati i za koju želim da je drugi čuju.
Dido