Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Jimi Hendrix - ’’Valleys Of Neptune“

Jimi Hendrix - ’’Valleys Of Neptune“’’Valleys of Neptune“ (Sony Music Legacy Recordings/Menart) naziv je albuma s kojeg će 8. ožujka biti predstavljeno 12 studijskih snimaka koje do sad nisu komercijalno iskorištene niti na jednom albumu Jimija Hendrixa.

Riječ je o originalnim snimkama grupe The Jimi Hendrix Experience kada je Jimi po prvi put zasvirao s basistom Billy Coxom. Više od 60 minuta snimano je tijekom 4 mjeseca davne 1969. godine. Ti su mjeseci bili središnji i turbulentni period stvaralaštva jednog od najvećih gitarističkih virtuoza ikad, kojeg je ujedno i ugledni magazin Rolling Stone proglasio najvećim gitaristom svih vremena.

Izdanje će pokazati što je sve Hendrix želio napraviti u periodu između 1968. kada je snimio album ’’Electric Ladyland“ i 1970. kada je otvorio njegov ’’Electric Lady Studios“ u Greenwich Villageu.

Izdanje je odobrila i Hendrixova obitelj, a osobito je oduševljen Hendrixov brat.
- Moj brat Jimi je bio kod kuće u studiju. ’’Valleys Of Neptune“ nudi uvid u njegovu vještinu snimanja i pokazuje kako nije bio inovativan samo kao gitarist već i u procesu snimanja. Njegov talent isijava iz svake od ovih dragocjenih pjesama –
Pjesme je ponovno miksao Hendrixov višegodišnji suradnik Eddie Kramer.

Uz ’’Valleys Of Neptune“ slijedi i izlazak ostalih izdanja iz Jimi Hendrix kataloga - deluxe CD/DVD izdanja: Are You Experienced?, Axis: Bold As Love, Electric Ladyland, First Rays of the New Rising Sun

Izdanja će biti dostupna i na vinilu, a na DVD-u su novi dokumentaci u režiji Grammyjem nagrađenog Boba Smeatona (Beatles Anthology, Festival Express…). Bonus DVD uključuje i intervju s članovima Hendrixovog banda The Jimi Hendrix Experience – svoja iskustva otkrivaju Noel Redding, Mitch Mitchelli, Billy Cox.

Popis pjesama ’’Valleys Of Neptune“

Stone Free
Valleys Of Neptune
Bleeding Heart
Hear My Train A Comin’
Mr. Bad Luck
Sunshine Of Your Love
Lover Man
Ships Passing Through The Night
Fire
Red House
Lullaby For The Summer
Crying Blue Rain

Objavljeno 27.01.2010.

Povezani članci

Vremeplov

Još živimo u dosta divljoj varijanti kapitalizma, a potražnja za kulturom, bila ona popularna ili visoka, nije tolika niti će ikada biti kao za pivom i nogometom... Kulturnjaci vole da ih se tretira kao zaštićenu vrstu i ne žele shvatiti da je na kraju dana njihov izričaj, bez obzira na granu kulture, samo još jedan proizvod na tržištu, i potrebno je vraški se potruditi da bi svoju zamisao ili djelo podijelili sa svijetom.
Ivan Šarar, riječki menadžer i glazbenik (Let3)