Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Johhny Winter @ Beograd – Vrlo uspješna svirka

Johhny Winter @ Beograd – Vrlo uspješna svirkaPrije samo godinu dana Johnny Winter je punom Centru Sava prvi put gostovao u Srbiji. Dolazivši do svoje stolice netko je doviknuo iz publike “konačno”. Da konačno ima reprizu potvrda je nastup legende blues gitare u Domu Omladine Beograd 24.11.

Vidno manje publike nego prije godinu dana ispratilo je oko 75 minuta koncerta Wintera. Noviji repertoar koji izvodi ima isto onoliko energije kao i stare stvari. Primjetni su bili uzdasi kada je najavljena “Red House” Jimi Hendrixa ili čuvena “Goin Down” Alberta Kinga.

Tročlani bend koji već duže vrijeme prati Wintera potvrđuje pravilo da tim koji dobiva ne treba mijenjati. Paul Nelson na gitari svakako ima što pokazati u vlastitom izdanju uz to je pokraj Wintera jedan od boljih ritam gitarista s izvanrednom domišljatošću za harmonijska rješenja.

Scott Spray na basu i Vito Liuzzi na bubnjevima kao ritam sekcija odvažno i smjelo koketiraju s publikom kako tonovima tako i gestikaulacijom koja je uvijek usmjerena ka zvijezdi večeri, tj. Legendi Johnny Winteru.

Sve u svemu jako uspješna svirka!

I na kraju staro pravilo -Tko god došao po drugi put vidno može očekivati manje publike. Da li je to slučaj samo u Beogradu, pitanje je. Ili je to do publike. Jer, Tommy Emmanuel već četvrti put puni prostore istog kapaciteta (ali struktura ljudi koji dolaze nije ista). Kako god bilo, ostaje veliki upitnik. I u jednom i u drugom slučaju gitara je u pitanju. Ili je novaca sve manje, a koncerata sve više? Prosudite sami!

Ivica Stanković

Objavljeno 01.12.2009.

Vremeplov

Volite jedni druge.
George Harrison (posljednje riječi)