Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’’Klub koji ne truli’’ osvojio Zagreb

’’Klub koji ne truli’’ osvojio Zagreb“Klub koji ne truli – Već 45 godina”, izložba povodom 45 godina Glazbenog kluba Jabuka u trenu je osvojila Zagreb.

Atrij i prostor Arheološkog muzeja u Zagrebu bili su premali za nebrojene generacije “Jabučara” od kojih su mnogi i sastavni dio postava ove rock izložbe.

Ili to mogu postati. Naime, autori su namjerno ostavili priču o Jabuci otvorenom uz priliku svima da podjele svoje uspomene tako što će donijeti svoje fotografije iz kluba. U posljednjoj sobi, s lijeve strane, postavljena je ploča na koju je zakačeno mnoštvo fotografija i ostavljeno prostora publici da donesu svoje fotografije i tako uđu u stalni postav izložbe. Sve što treba napraviti je donijeti fotografiju na portu Arheološkog muzeja te na kovertu napisati “za izložbu Klub koji ne truli – već 45 godina”.

Kao što su mnogi posjetitelji u proteklih tjedan dana mogli vidjeti autori izložbe Ana Solter I Marijo Stojanović izvukli su iz brojnih privatnih i profesionalnih arhiva veliku količinu materijala i s pravilnim odabirom i sjajnim izlaganjem priča o klubu na Jabukovcu dobila je svoj ujednačeni ritam, dajući jednaku pažnju svakom desetljeću. Međutim, iza svake fotografije, plakata, letka, svakog koncerta, svake uspomene i emocije krije se puno zanimljivih i manje poznatih podataka i anegdota koje je pažljivo bilježio Marijo Stojanović. Upravo on će svaki petak točno u 20:00 voditi ture posjetitelja objašanjavajući i otkrivajući priče iza svih materijala, od otvaranja kluba 1968. do danas.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn s tim da ona vrijedi i kao ulaznica za Jabuku. Također, s ulaznicom za Jabuku od petka ili subote imate besplatan ulaz na izložbu “Klub koji ne truli – već 45 godina” u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Izložba traje do 2. veljače 2014. godine.

Objavljeno 23.12.2013.

Vremeplov

Kada samog sebe okriviš možeš nešto naučiti. Ako kriviš nekog drugoga, ništa ne učiš, zato što nije tvoja greška, njegova je.
Joe Strummer