Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

’’Klub koji ne truli’’ osvojio Zagreb

’’Klub koji ne truli’’ osvojio Zagreb“Klub koji ne truli – Već 45 godina”, izložba povodom 45 godina Glazbenog kluba Jabuka u trenu je osvojila Zagreb.

Atrij i prostor Arheološkog muzeja u Zagrebu bili su premali za nebrojene generacije “Jabučara” od kojih su mnogi i sastavni dio postava ove rock izložbe.

Ili to mogu postati. Naime, autori su namjerno ostavili priču o Jabuci otvorenom uz priliku svima da podjele svoje uspomene tako što će donijeti svoje fotografije iz kluba. U posljednjoj sobi, s lijeve strane, postavljena je ploča na koju je zakačeno mnoštvo fotografija i ostavljeno prostora publici da donesu svoje fotografije i tako uđu u stalni postav izložbe. Sve što treba napraviti je donijeti fotografiju na portu Arheološkog muzeja te na kovertu napisati “za izložbu Klub koji ne truli – već 45 godina”.

Kao što su mnogi posjetitelji u proteklih tjedan dana mogli vidjeti autori izložbe Ana Solter I Marijo Stojanović izvukli su iz brojnih privatnih i profesionalnih arhiva veliku količinu materijala i s pravilnim odabirom i sjajnim izlaganjem priča o klubu na Jabukovcu dobila je svoj ujednačeni ritam, dajući jednaku pažnju svakom desetljeću. Međutim, iza svake fotografije, plakata, letka, svakog koncerta, svake uspomene i emocije krije se puno zanimljivih i manje poznatih podataka i anegdota koje je pažljivo bilježio Marijo Stojanović. Upravo on će svaki petak točno u 20:00 voditi ture posjetitelja objašanjavajući i otkrivajući priče iza svih materijala, od otvaranja kluba 1968. do danas.

Cijena ulaznice iznosi 20 kn s tim da ona vrijedi i kao ulaznica za Jabuku. Također, s ulaznicom za Jabuku od petka ili subote imate besplatan ulaz na izložbu “Klub koji ne truli – već 45 godina” u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Izložba traje do 2. veljače 2014. godine.

Objavljeno 23.12.2013.

Vremeplov

Nogomet je festival taština. Jedanaest spermija pokušava na sve načine ući u jajašce. Jako mi je žao golmana...
Bjork