Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Krk Jazz Days 2009

Krk Jazz Days 2009Udruga za promicanje jazz glazbe i kulture - JAZZart od 11. do 15. srpnja 2009. u suradnji s međunarodnom oragnizacijom Global Music Foundation (UK) organizira međunarodni ljetni jazz seminar u gradu Krku - Krk Jazz Days.

Predavači su vrhunski glazbenici/profesori koji predaju na renomiranim akademijama u Londonu i Europi, a polaznici će ih imati prilike čuti uživo pa i zasvirati s njima na jam sessionima koji će se održavati svaku večer. To su Gilad Atzmon (saksofoni/puhaći instrumenti), Guillermo Rozenthuler (vokal), Jeremy Brown (kontrabas/bas), Garrison Fewell (gitara), Felix Gibbons (perkusija), Barry Green (klavir), Stephen Keogh (bubnjevi) i Val Keogh (Alexander Technique). Škola jazza će uključivati instrumentalne, vokalne, ritmičke i fizičke discipline kako bi glazbenici mogli usavršiti svoju vještinu, koncentraciju i razumijevanje.

O ideji za sam seminar i festivalu na Krku, razgovarali smo s Majom Savić, umjetničkom direktoricom udruge JazzArt i popularnom jazz interpretatoricom i skladateljicom. ”Organiziranje seminara nije nešto s čim se susrećem po prvi puta. Već sam godinama u udrugama te se bavim organizacijom edukacija i sličnih događanja. Za vrijeme boravka u Portugalu radila sam u jazz ogranizaciji, te je moja prvotna ideja bila vratiti se u Hrvatsku i napraviti nešto slično. Pogotovo zato jer kod nas nema jazz akademije i ljudi nemaju gdje učiti jazz ako to žele,” kaže Maja Savić, koja je glavna inicijatorica seminara i festivala Krk Jazz Days.

Maja naglašava da Krk Jazz Days shodno njezinoj ideji uključuje predavanja, radionice, rad u ansamblu, završni koncert, te svakodnevne jam sessione i jazz festival koji će se održati u Kaštelu u gradu Krku. Na festivalu će nastupiti profesori koji su uključeni u radionice, te će predstaviti svoje projekte.

”Za profesore i edukativni program su zaduženi naši partneri iz Engleske - organizacija Global Music Foundation s kojima surađujemo na ovom projektu. Oni se već godinama bave organizacijom jazz edukacija i raznih aktivnosti tog tipa, što puno olakšava cjelokupnu priču jer su uhodani. U svakom slučaju, zadovoljstvo mi je napokon najaviti naš prvi projekt - prvi ljetni jazz seminar, za koji se iskreno nadam da će biti samo početak jedne duge tradicije,” zaključuje Savić.

Prijave su još u tijeku, a svi zainteresirani polaznici dodatne informacije o seminaru i prijavnicu za seminar mogu pronaći na stranicama Udruge JazzArt.

Objavljeno 29.06.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Pokušavam koristiti svoju glazbu kao stroj kako bi pokrenuo ljude da djeluju - kako bi došlo do promjena.
Jimi Hendrix