Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Krk Jazz Days 2009

Krk Jazz Days 2009Udruga za promicanje jazz glazbe i kulture - JAZZart od 11. do 15. srpnja 2009. u suradnji s međunarodnom oragnizacijom Global Music Foundation (UK) organizira međunarodni ljetni jazz seminar u gradu Krku - Krk Jazz Days.

Predavači su vrhunski glazbenici/profesori koji predaju na renomiranim akademijama u Londonu i Europi, a polaznici će ih imati prilike čuti uživo pa i zasvirati s njima na jam sessionima koji će se održavati svaku večer. To su Gilad Atzmon (saksofoni/puhaći instrumenti), Guillermo Rozenthuler (vokal), Jeremy Brown (kontrabas/bas), Garrison Fewell (gitara), Felix Gibbons (perkusija), Barry Green (klavir), Stephen Keogh (bubnjevi) i Val Keogh (Alexander Technique). Škola jazza će uključivati instrumentalne, vokalne, ritmičke i fizičke discipline kako bi glazbenici mogli usavršiti svoju vještinu, koncentraciju i razumijevanje.

O ideji za sam seminar i festivalu na Krku, razgovarali smo s Majom Savić, umjetničkom direktoricom udruge JazzArt i popularnom jazz interpretatoricom i skladateljicom. ”Organiziranje seminara nije nešto s čim se susrećem po prvi puta. Već sam godinama u udrugama te se bavim organizacijom edukacija i sličnih događanja. Za vrijeme boravka u Portugalu radila sam u jazz ogranizaciji, te je moja prvotna ideja bila vratiti se u Hrvatsku i napraviti nešto slično. Pogotovo zato jer kod nas nema jazz akademije i ljudi nemaju gdje učiti jazz ako to žele,” kaže Maja Savić, koja je glavna inicijatorica seminara i festivala Krk Jazz Days.

Maja naglašava da Krk Jazz Days shodno njezinoj ideji uključuje predavanja, radionice, rad u ansamblu, završni koncert, te svakodnevne jam sessione i jazz festival koji će se održati u Kaštelu u gradu Krku. Na festivalu će nastupiti profesori koji su uključeni u radionice, te će predstaviti svoje projekte.

”Za profesore i edukativni program su zaduženi naši partneri iz Engleske - organizacija Global Music Foundation s kojima surađujemo na ovom projektu. Oni se već godinama bave organizacijom jazz edukacija i raznih aktivnosti tog tipa, što puno olakšava cjelokupnu priču jer su uhodani. U svakom slučaju, zadovoljstvo mi je napokon najaviti naš prvi projekt - prvi ljetni jazz seminar, za koji se iskreno nadam da će biti samo početak jedne duge tradicije,” zaključuje Savić.

Prijave su još u tijeku, a svi zainteresirani polaznici dodatne informacije o seminaru i prijavnicu za seminar mogu pronaći na stranicama Udruge JazzArt.

Objavljeno 29.06.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Izdavanje singlova na stari način za promociju albuma zvuči nam jako zastarjelo zbog svih novih tehnologija koje nas svakodnevno okružuju.
Dominik Howard (Muse)