Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Leningrad Cowboys - Proizvodite traktore, ne rat

Leningrad Cowboys - Proizvodite traktore, ne ratStav-vještina-ustrajnost moto je ovog odličnog bizarnog show benada u kojem se stvarno može uživati radi sjajne parodije na isklišejizirane rock zvijezde. Sve u svemu, ekstremno energična glazba i jedinstveni izgled stagea Leningrad Cowboysa usmjereni su ka jednom cilju - postići da svi vrište, skaču, zabavljaju se i luduju.

Sve je krenulo filmom Akija Kaurismäkija ‘Leningrad Cowboys go America’ koji je proslavio Kaurismäkija kao vrsnog redatelja te utro put nastanku jedinstvene glazbene senzacije. Nakon što je za potrebe filma Kaurismäki angažirao postojeći bend Sleepy Sleepers uz još nekoliko drugih glazbenika, isti su nakon filma oformili i pravu pravcatu grupu pod imenom Leningrad Cowboys.

U lipnju 1993. nastupaju u Helsinkiju uz pratnju 160 članova ansambla Crvene armije na kojem su izvedene obrade svjetski poznatih uspješnica kao što su ‘Yellow Submarine’ i ‘Stairway to Heaven’, ali i obrade nekih izvornih ruskih pjesama. Zatim se 1994. godine Aki Kaurismäki odlučuje snimiti film ‘Leningrad Cowboys meet Moses’. Otprilike deset godina nakon izvornog nastupa, održan je i veliki multikulturalni koncert u kojem Leningrad Cowboysi susreću 120 glazbenika iz različitih dijelova svijeta pod naslovom ‘Global Balalaika Show’. Izdali su na desetine albuma, a poslijednji se zove ‘Zombies Paradise’.

Ovo je definitivno jedan od najnevjerojatnijih nastupa koje ćete ikada vidjeti i iskusiti. Dr. Martin Bjurhed sa Stockholmskog Instituta za mir, proveo je znanstvenu studiju ‘Utjecaj Lenjingradskih kauboja na ljudski mozak, povezanost i veličinu’. Nalazi nikada ranije nisu bili objavljeni. U grubo - pojedinci koji dolaze vidjeti nastup postaju sve žedniji i seksualno aktivniji. Ima veze sa kemijskim procesima u čovjekovom mozgu i tijelu. Na svakom nastupu, za točno 10 minuta i 27 sekundi, publika naglo podivlja, a moto Lenjingradskih Cowboya ”proizvodite traktore, ne rat” postaje stvarnost. Karma postaje sve pozitivnija, a osobni dojam impresivan. Prema tome svaki nastup je neponovljivo pozitivno iskustvo - tezu potvrđuje i njihov posljednji nastup u zagrebačkoj Tvornici kulture koji smo odgledali početkom lipnja ove godine.

Link: www.leningradcowboys.fi

Mate Bogut / Artist info

Objavljeno 01.07.2007.

Vremeplov

Uživao sam u svom životu dok nisam imao ništa… sviđa mi se ideja da budem sretan sa sobom.
Joey Ramone