Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massimo – Trijumfalan koncert u Beogradu!

Massimo – Trijumfalan koncert u Beogradu!Massimo Savić je u četvrtak navečer u Sava centru priredio trijumfalan koncert sa svojim bendom vrsnih instrumentalista.

Sa zakašnjenjem od 20-ak minuta započeo je koncert s pjesmom ‘Traži me’. Ova pjesma, koja je stilski zacrtala stazu najvećeg dijela koncerta, zasluženo je ispraćena gromkim aplauzom. Publika je znala i u toku pjesama nagraditi Massima i bend aplauzima kao i pjevati sa istim.

Massimo, stari beogradski gost, poželio je publici dobru večer i podsjetio da svakog prosinca „hodočasti“ u Sava centar, koji mu je nekako postao sveto mjesto. Uslijedile su pjesme ‘Razlog’, Azrina ‘Gracija’, nakon čega je uslijedila nova numera ‘Tišine’.

Nakon nje pjesma ‘Da mogu’ podgrijala je atmosferu za ‘Nisam star za promjene’ koja je bila potpomognuta pjevanjem auditorija. Najavljujući ‘Mi nismo sami’, Massimo je zamolio publiku da autoru ove legendarne pjesme, Juri Stubliću „pošalje mislima poruku da napravi novi album“ – što se od vođe grupe Film očekuje još od 1993. godine.

Nakon nje pjesma ‘Sretan put’ je otvorila put za ‘Samo za tvoje oči’ (Dorian Gray). Od obrada na repertoaru u Centru Sava našle su se i ‘Loše vino’ i ‘Bacila je sve niz rijeku’.
Provjereni standard, prvi Massimov hit (1983) ‘Sjaj u tami’ digao je publiku na noge i zagrijao je za emotivni vrhunac koncerta – ‘Stranac u noći’ koji je 1987. godine postao vjerovatno najpopularnija njegova solo pjesma. Stihove je s Massimom pjevala cijela dvorana – što se prelilo i na ‘Zar više nema nas’, najveći hit s prethodnog albuma ‘Sunce se ponovo rađa’ (2008).

Nakon par minuta pauze, Massimo i ekipa su se radosno vratili na bis, te izveli veselu bluesersku ‘Ljubicu’, hit obradu Jure Stublića i njegovog Filma ‘Zamisli život u ritmu muzike za ples’ i vrlo emotivne ‘Stine’, praćene snimcima morskih valova na video bimu u pozadini.
Publika je Massima vratila i na drugi bis, a on je tada rekao da za kraj nekako uvijek ostavlja najtežu pjesmu – grandiozni ‘Krug u žitu’, koji je zaista bio odgovarajući završetak ovog gotovo dvosatnog a u svakom pogledu trijumfalnog koncerta.

Nakon koncerta Massimo je proveo čak oko sat vremena ispred ulaza u dvoranu gdje ga je par stotina fanova opsjedalo da im potpiše CD i fotografira se sa njima. Massimo je s velikim zadovoljstvom izašao u susret svojim beogradskim fanovima svih životnih dobi zadržavši se s njima dok i posljednji nije otišao kući zadovoljan s potpisanim albumom.

Ivica Stanković

Objavljeno 25.12.2011.

Vremeplov

Zalažem se za slobodu izražavanja, za to da osoba radi ono u što vjeruje i da ide za svojim snovima.
Madonna