Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: BE HA VE - ’Mean Woman’

Video: BE HA VE - ’Mean Woman’Zabavan i šarmantan singl ”Mean Woman” zagrebačkog americana kvinteta ”BE HA VE” dobio je svoj vizual – jednako dopadljiv videospot. Spot je sniman na raznim lokacijama Zagreba u produkciji Triatlon filma.

Žičani riffovi Vedranove gitare i Harine mandoline zakotrljali su kotače dva bicikla – jedan muški i drugi, naravno, ženski, a njihov se susret logički naslućuje. Naravno, kao i u životu, stvari neće biti posve jednostavne. U njihovo prostodušno biciklističko meandriranje gradskim ulicama i mladenačko oklijevanje, uplest će se i prst sudbine (ovdje se oklijevanje – hesitation – pojavljuje kao još jedan simpatičan tradicionalni blues light motiv).Postoji li zaista vragolasta i misteriozna ”Mean Woman” iz teksta pjesme, radi li se uopće o ženi i koja je u svemu tome uloga uličnog glazbenika i gospođe s ružom – otkrijte sami.
U spotu bicikliraju Iva Bunčić i Ranko Kirinić, a tu su još i znameniti zagrebački ulični glazbenik latino-američkog porijekla Roberto Bitton (as himself) i jedinstvena Zlata Repovečki. Snimatelj je Tin Meze, a cijelu je priču scenaristički i redateljski osmislio Gordan Sirotić. Vizualizacija pjesme ”Mean Woman” BE HA VE-a romantičan je hommage gradu Zagrebu, biciklistima i, naravno, njegovim glazbenicima.

Singl je snimljen u zagrebačkom HB Ton studiju, glazbenu produkciju potpisuje Zoran Haraminčić, autor teksta je Davor Bunčić, a autor naslovnice Vedran Žanko.

Singl najavljuje debitantski album BE HA VE-a, koji će biti objavljen sredinom veljače. Album naziva ”One of these Days” sadržavat će petnaest autorskih pjesama benda.

BE HA VE je americana blues sastav iz Zagreba, sastavljen od vrhunskih glazbenika s dugogodišnjim iskustvom na glazbenoj sceni - Robert Jurčec (bubanj), Miroslav Bjelajac (bas gitara), Vedran Žanko (gitara), Zoran Haraminčić (gitara) i Davor Bunčić (vokal).

Objavljeno 31.01.2017.

Vremeplov

Bez hrvatskog glazbenog mainstreama manje bismo se smijali. Ovako, u nedostatku humora osim sporadičnih provala Knjaza ili Pervana, imamo festivale i playback nastupe koji na lice umorne nacije mogu izmamiti osmjeh.
Mirela Proselac Remi (Elemental)