Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Stray Dogg i Ana Ćurčin u Tvornici

Video: Stray Dogg i Ana Ćurčin u TvorniciDva sjajna predstavnika nove beogradske glazbene scene, Stray Dogg i Ana Ćurčin, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 04.04.2014.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda iza kojeg su već dva odlična LP izdanja.

Okupljeni u vrlo kratkom roku, odmah počinju svirati po Beogradu kao predgrupe zapaženim inozemnim izvođačima, 2011. Izbacuju debitantski album ’’Almost’’, a već godinu kasnije i ’’Fire’s Never Wrong’’. Oba materijala bez izdavača i redom samo s pozitivnim kritikama.

Tako je primjerice istoimeni prvi singl ’’Almost’’ proglašen od strane Popboksa najboljim singlom 2011. godine, a i ostali singlovi redovno su se pojavljivali na listama poput Jelen top 10 i MTV Domaćica. Ni učestvovanja na godišnjim listama najboljih albuma u regiji nisu im promakla pa su tako primjerice i kod hrvatskih glazbenih portala, Kultivatora i Pot liste, dobili priznanja tog tipa 2012. godine.

Prvi nastup Stray Dogga u Zagrebu dogodio se prije dvije godine na istome ovom mjestu, stoga je ovo sjajna prilika za one koji su prisustvovali tom prvom koncertu da utvrde gradivo, a za sve ostale da im se ovaj mladi melankolični folk/americana beogradski sastav predstavi u Tvornici kulture. Od već spominjanog nastupa u Malom pogonu s Felonom u ožujku 2012., bend je izbacio još jedan album na kojem, spletom okolnosti, gostuje čak i Devendra Banhart.Kao pratnja i podrška Stray Doggu nastupit će i Ana Ćurčin, mlada kantautorica autentičnog vokala. Njezin opus također se sastoji od autorskih pjesama na engleskom jeziku, a dok priprema album, neke od njenih zapaženih singlova možete provjeriti na youtubeu ili bandcampu, kao i u slučaju većine današnjih mladih nadolazećih izvođača.

Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 25 kn su već u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 35 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Koncert Stray Dogga i Ane Ćurčin organizira Tvornica kulture.

Objavljeno 23.03.2014.

Vremeplov

Mislim da je umjetnost u potpunosti nenasilna te da okupira ljudski um kreativnošću, a ne uništavanjem.
Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers)