Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Stray Dogg i Ana Ćurčin u Tvornici

Video: Stray Dogg i Ana Ćurčin u TvorniciDva sjajna predstavnika nove beogradske glazbene scene, Stray Dogg i Ana Ćurčin, nastupit će u Tvornici kulture u petak, 04.04.2014.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda iza kojeg su već dva odlična LP izdanja.

Okupljeni u vrlo kratkom roku, odmah počinju svirati po Beogradu kao predgrupe zapaženim inozemnim izvođačima, 2011. Izbacuju debitantski album ’’Almost’’, a već godinu kasnije i ’’Fire’s Never Wrong’’. Oba materijala bez izdavača i redom samo s pozitivnim kritikama.

Tako je primjerice istoimeni prvi singl ’’Almost’’ proglašen od strane Popboksa najboljim singlom 2011. godine, a i ostali singlovi redovno su se pojavljivali na listama poput Jelen top 10 i MTV Domaćica. Ni učestvovanja na godišnjim listama najboljih albuma u regiji nisu im promakla pa su tako primjerice i kod hrvatskih glazbenih portala, Kultivatora i Pot liste, dobili priznanja tog tipa 2012. godine.

Prvi nastup Stray Dogga u Zagrebu dogodio se prije dvije godine na istome ovom mjestu, stoga je ovo sjajna prilika za one koji su prisustvovali tom prvom koncertu da utvrde gradivo, a za sve ostale da im se ovaj mladi melankolični folk/americana beogradski sastav predstavi u Tvornici kulture. Od već spominjanog nastupa u Malom pogonu s Felonom u ožujku 2012., bend je izbacio još jedan album na kojem, spletom okolnosti, gostuje čak i Devendra Banhart.Kao pratnja i podrška Stray Doggu nastupit će i Ana Ćurčin, mlada kantautorica autentičnog vokala. Njezin opus također se sastoji od autorskih pjesama na engleskom jeziku, a dok priprema album, neke od njenih zapaženih singlova možete provjeriti na youtubeu ili bandcampu, kao i u slučaju većine današnjih mladih nadolazećih izvođača.

Ulaznice u pretpodaji po cijeni od 25 kn su već u prodaji. Na dan koncerta cijena će iznositi 35 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica Kulture, Ljudevita Posavskog 1
• Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Koncert Stray Dogga i Ane Ćurčin organizira Tvornica kulture.

Objavljeno 23.03.2014.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)