Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Watermelon Slim u Hrvatskoj!

Video: Watermelon Slim u Hrvatskoj!Watermelon Slim - dobitnik dviju nagrada na najvećoj svjetskoj dodjeli blues nagrada - Blues Music Awards (za najbolji blues album godine i za najbolji blues band 2008.g., - Slim and the workers) osvojio je sveukupno već 17 nominacija u zadnjih 8 godina po prvi puta stiže u Hrvatsku.

Velika nam je čast i zadovoljstvo ovakvog velikana bluesa i countryja ugostiti na ekskluzivnom koncertu u klubu Hard Place u utorak 13.11.2012.

Već smo navikli u klubu Hard Place gledati ekskluzivne nastupe svjetskih i domaćih renomiranih izvođača koji pune velike klubove, ali se uvijek povremeno vrate u mali klub i odsviraju ekskluzivni koncert. Bili su tu Eric Sardinas, Mike Zito, Zakyja Hooker, Psihomodo Pop, The Cannons, Bambi Molesters, Eddie Spaghetti, Zadruga, Sean Carney, Goribor, Bombaj Štampa...ti koncerti u Hard Place-u su uvijek poslastica za prave sladokusce (i one sretnike koji uspiju na vrijeme nabaviti ulaznicu) kao što to u svijetu rade Guns’n’roses ili Rolling Stones u Londonskom Marqeeu ili Amsterdamskom Paradisu.

Ovoga puta nudimo fenomenalni i neponovljivi koncert legendarnog Watermelon Slima.
Njegova životna priča je gotovo nevjerovatna – Bill „Watermelon Slim“ Homans je rođen u Bostonu, odrastao u Sjevernoj Carolini uz oca odvjetnika i borca za slobodu i spremačicu koja mu je stalno pjevala John Lee Hookerove pjesme. Slim je krenuo na fakultet, ali se prijavio za Vijetnam i dok je ležao u bolnici u Vijetnamu sam je naučio svirati naopačke gitaru za ljevake sa slideom umjesto kojeg je koristio Zippo upaljač!

Na sceni je debitirao 1973-će sa antiratnim albumom (do danas jedinim izdanim antiratnim albumom snimljenim od strane ratnog veterana) sa zvukom psihodeličnog blues rocka. U slijedećih 39 godina Slim je radio sve i svašta – bio je vozač kamiona, radio je u pilani (gdje je izgubio komad prsta), vozio je viljuškar, radio je kao grobar..., a ponekad se bavio i sitnim kriminalom. Baš zbog tog sitnog kriminala morao je naputiti Boston i prebjeći u Oklahomu gdje se sakrivao uzgajajući lubenice. (Od tuda i njegov nadimak – Watermelon Slim)
Uz sve to Slim je uspio završiti školu, dobiti diplomu, oženiti se, baviti se slikarstvom i postati članom Mense (društvo ljudi sa vrlo visokom inteligencijom!). No ipak ga je najviše zanimalo pecanje, čitanje Shakespearea i kuglanje.Kada je 2002 preživio srčani udar, taj ga je događaj vratio glazbi, snimanju i nastupanju uživo. U zadnjih 10 godina „izrastao“ je iz „legende“ u velikana blues country zvuka (čak ga je 2009-te Bonnie Raitt na zajedničkom koncertu predstavila svojoj publici kao živuću blues legendu).

Mojo magazin ga svrstava u sam vrh blues scene, a osvojio je dvije najznačajnije Blues Music Award nagrade, te se po nominacijama izjednačio sa B.B. Kingom, Buddy Guyom i Robert Crayom, a to samo govori o kakvom se ekstraordinarnom glazbeniku radi jer nabrojiti sve njegove nagrade, mjesta na top listama i festivale na kojima je nastupao je nemoguća misija. Ali i uz velike uspjehe u glazbenom svijetu Slim je i danas aktivan zagovornik mira, a u prilog tome govori i činjenica da su ga 2010. uhapsili zbog toga što se u protestu protiv rata u Iraku i Afganistanu zavezao lancima ispred Bijele kuće (kao što je to učinio i 1972. u Vijetnamu).Ovaj prekaljeni glazbenik sa nevjerovatnom životnom pričom, njegovo sviranje slidea, usne harmonike, njegov južnjački vokal i specifična mješavina countryja, bluesa, americane i rocka je jedinstvena i neponovljiva isto kao što će to biti i koncert u Hard Place-u u utorak 13.11.2012.

Ulaznice u pretprodaji po 65 kuna možete pronaći na šanku Hard Place-a (svaku večer, osim nedjelje, iza 20 sati) te u Rockmarku, Berislavićeva 13, FreeBirdu, Tratinska 50, Mega Muzici, Vlaška 48 i Dirty Old Shopu, Tratinska 22. Na dan koncerta na ulazu u klub cijena će biti 80 kuna.

Objavljeno 04.11.2012.

Vremeplov

Internet je mač s dvije oštrice. S jedne strane pruža šansu da plasiraš svoju muziku ali oduzima šansu da zaradiš na svojoj muzici.
Vladimir Janković Džet, intervju za RiRock.com