Top singlovi

 1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
 2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
 3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
 4. Radiohead - Lift
 5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
 6. Prophets Of Rage – Living On The 110
 7. Nine Inch Nails – Less Than
 8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
 9. U2 - You’re The Best Thing About Me
 10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Video: Watermelon Slim u Hrvatskoj!

Video: Watermelon Slim u Hrvatskoj!Watermelon Slim - dobitnik dviju nagrada na najvećoj svjetskoj dodjeli blues nagrada - Blues Music Awards (za najbolji blues album godine i za najbolji blues band 2008.g., - Slim and the workers) osvojio je sveukupno već 17 nominacija u zadnjih 8 godina po prvi puta stiže u Hrvatsku.

Velika nam je čast i zadovoljstvo ovakvog velikana bluesa i countryja ugostiti na ekskluzivnom koncertu u klubu Hard Place u utorak 13.11.2012.

Već smo navikli u klubu Hard Place gledati ekskluzivne nastupe svjetskih i domaćih renomiranih izvođača koji pune velike klubove, ali se uvijek povremeno vrate u mali klub i odsviraju ekskluzivni koncert. Bili su tu Eric Sardinas, Mike Zito, Zakyja Hooker, Psihomodo Pop, The Cannons, Bambi Molesters, Eddie Spaghetti, Zadruga, Sean Carney, Goribor, Bombaj Štampa...ti koncerti u Hard Place-u su uvijek poslastica za prave sladokusce (i one sretnike koji uspiju na vrijeme nabaviti ulaznicu) kao što to u svijetu rade Guns’n’roses ili Rolling Stones u Londonskom Marqeeu ili Amsterdamskom Paradisu.

Ovoga puta nudimo fenomenalni i neponovljivi koncert legendarnog Watermelon Slima.
Njegova životna priča je gotovo nevjerovatna – Bill „Watermelon Slim“ Homans je rođen u Bostonu, odrastao u Sjevernoj Carolini uz oca odvjetnika i borca za slobodu i spremačicu koja mu je stalno pjevala John Lee Hookerove pjesme. Slim je krenuo na fakultet, ali se prijavio za Vijetnam i dok je ležao u bolnici u Vijetnamu sam je naučio svirati naopačke gitaru za ljevake sa slideom umjesto kojeg je koristio Zippo upaljač!

Na sceni je debitirao 1973-će sa antiratnim albumom (do danas jedinim izdanim antiratnim albumom snimljenim od strane ratnog veterana) sa zvukom psihodeličnog blues rocka. U slijedećih 39 godina Slim je radio sve i svašta – bio je vozač kamiona, radio je u pilani (gdje je izgubio komad prsta), vozio je viljuškar, radio je kao grobar..., a ponekad se bavio i sitnim kriminalom. Baš zbog tog sitnog kriminala morao je naputiti Boston i prebjeći u Oklahomu gdje se sakrivao uzgajajući lubenice. (Od tuda i njegov nadimak – Watermelon Slim)
Uz sve to Slim je uspio završiti školu, dobiti diplomu, oženiti se, baviti se slikarstvom i postati članom Mense (društvo ljudi sa vrlo visokom inteligencijom!). No ipak ga je najviše zanimalo pecanje, čitanje Shakespearea i kuglanje.Kada je 2002 preživio srčani udar, taj ga je događaj vratio glazbi, snimanju i nastupanju uživo. U zadnjih 10 godina „izrastao“ je iz „legende“ u velikana blues country zvuka (čak ga je 2009-te Bonnie Raitt na zajedničkom koncertu predstavila svojoj publici kao živuću blues legendu).

Mojo magazin ga svrstava u sam vrh blues scene, a osvojio je dvije najznačajnije Blues Music Award nagrade, te se po nominacijama izjednačio sa B.B. Kingom, Buddy Guyom i Robert Crayom, a to samo govori o kakvom se ekstraordinarnom glazbeniku radi jer nabrojiti sve njegove nagrade, mjesta na top listama i festivale na kojima je nastupao je nemoguća misija. Ali i uz velike uspjehe u glazbenom svijetu Slim je i danas aktivan zagovornik mira, a u prilog tome govori i činjenica da su ga 2010. uhapsili zbog toga što se u protestu protiv rata u Iraku i Afganistanu zavezao lancima ispred Bijele kuće (kao što je to učinio i 1972. u Vijetnamu).Ovaj prekaljeni glazbenik sa nevjerovatnom životnom pričom, njegovo sviranje slidea, usne harmonike, njegov južnjački vokal i specifična mješavina countryja, bluesa, americane i rocka je jedinstvena i neponovljiva isto kao što će to biti i koncert u Hard Place-u u utorak 13.11.2012.

Ulaznice u pretprodaji po 65 kuna možete pronaći na šanku Hard Place-a (svaku večer, osim nedjelje, iza 20 sati) te u Rockmarku, Berislavićeva 13, FreeBirdu, Tratinska 50, Mega Muzici, Vlaška 48 i Dirty Old Shopu, Tratinska 22. Na dan koncerta na ulazu u klub cijena će biti 80 kuna.

Objavljeno 04.11.2012.

Vremeplov

Moj prvi ”dug društvu” je bio pomoć jednom društvu za zaštitu dupina. Dio moje zarade od prodaje albuma dajem Greenpeaceu.
Rick Danko (The Band)