Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Yefim Bronfman u kristalnoj dvorani u Opatiji

Yefim Bronfman u kristalnoj dvorani u OpatijiTradicionalni tjedan židovske kulture, Bejahad, održati će se na ljetnoj pozornici u Opatiji, od 25.8. – 31.8.2009. Uz mnoštvo recitala, filmova, umjetničkih izložbi, plesnih nastupa kojima možete prisustvovati i ove godine tu je i koncertni nastup Yefima Bronfmana, 31.8. u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u 21.30 h.

Yefim Bronfman jedan je od najtalentiranijih virtuoza glasovira, čiju upečatljivu tehniku i dar za ekspresiju jednoglasno i s entuzijazmom hvale i publika i kritika širom svijeta, bilo da se radi o solističkim recitalima, nastupima s renomiranim orkestrima ili nekoj od njegovih brojnih snimki.

Rođen je 1958. u Taškentu, u Uzbekistanu, tadašnjem dijelu Sovjetskog Saveza. S obitelji je 1973. emigrirao u Izrael gdje ga je glasoviru podučavao Arie Vardi, pročelnik Glazbene akademije Rubin Sveučilišta u Tel Avivu. Studij je nastavio u Sjedinjenim Američkim Državama na akademiji Juilliard, Institutima Marlboro i Curtis, a podučavali su ga Rudolf Firkušný, Leon Fleisher te Rudolf Serkin.

Na međunarodnoj koncertnoj sceni debitirao je kao sedamnaestogodišnjak nastupom uz Simfonijski orkestar iz Montreala pod ravnanjem Zubina Mehte. U Carnegie Hallu prvi je samostalni koncert održao 1989., iste godine kada je postao američki državljanin, a dvije godine kasnije, zajedno s violinistom Isaacom Sternom, poduzeo je turneju po Rusiji, što je ujedno bilo prvo njegovo pojavljivanje na tim prostorima od emigracije u Izrael. Iste je godine dobio prestižnu Avery Fisher nagradu, jedno od najvećih priznanja koje se dodjeljuje američkim instrumentalistima.

Uz hvaljene nastupe u SAD-u, Yefim Bronfman redovito koncertira i po Europi te po Dalekom istoku. Radio je s nizom uglednih dirigenata, među kojima su Daniel Barenboim, Herbert Blomstedt, Christoph von Dohnány, Charles Dutoit, Jurij Temirkanov i mnogi drugi.

1997. dobio je Grammy za snimku triju glasovirskih koncerata Béle Bartóka uz Filharmoniju Los Angelesa pod ravnanjem Esa-Pekke Salonena. Uz to, opsežna mu diskografija uključuje i sve Prokofjevljeve glasovirske sonate, Drugi i Treći glasovirski koncert Sergeja Rahmanjinova, Slike s izložbe Modesta Petrovića Musorgskog uz Tri scene iz Petruške Igora Stravinskog, Godišnja doba Petra Iljica Cajkovskog uz Islamej Milija Balakireva te niz drugih vrhunskih zabilježbi pijanističkog repertoara.

Koncert Yefima Bronfmana će se održati 31.8.2009. u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, Opatija.

Cijene ulaznica: 250 kn (I – XII red), 200 kn (XIII – XXVI red).

Prodajna mjesta: Autotrans, Generalturist, Adriatica.net, Dallas, Aquarius i Eventim .

Objavljeno 20.08.2009.

Vremeplov

Pričajte o snovima. Pokušajte ih ostvariti.
Bruce Springsteen