Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Etno večer u Močvari

Etno večer u MočvariPoljski etno-rock gorštaci iz Zakopowera ponovno dolaze u Hrvatsku 12.11.2009. Nakon zapaženog ovogodišnjeg gostovanja u Opatiji, trenutačno najpopularniji etno-bend u Poljskoj (gdje je ova scena iznimno jaka) zagrebačkoj će publici u Močvari predstaviti svoju jedinstvenu kombinaciju tradicionalnih zvukova iz planinskih područja Poljske i raznih suvremenih glazbenih stilova (ska, jazz, klupska plesna glazba, world music).

Ime benda znakovita je igra riječi s imenom grada iz kojega dolaze - Zakopane su središte regije Podhale na jugu Poljske, smještene u podnožju planinskog lanca Tatry kojeg nastanjuje etnička skupina Gorala (doslovan prijevod na hrvatski bio bi - gorštaci).

Zakopower, koji djeluju od 2005., svojom glazbom vjerodostojno prezentiraju bogatstvo autohtone gorštačke kulture, kojeg nadopunjuju modernim pristupom stvaranju i sviranju glazbe. Predvođeni karizmatičnim pjevačem i violinistom Sebastianom Karpielom-Buleckim, Zakopower je sastavljen od iskusnih glazbenika koji već dugo djeluju na poljskoj etno sceni, a njihov poseban adut jesu uzbudljivi koncertni nastupi čije su euforično ozračje dokumentirali i na “živom” albumu i DVD-u objavljenom ove godine. 2006. Zakopower su bili nominirani za najboljeg poljskog izvođača na MTV Europe Music Awards, a 2008. dobili su prestižnu nagradu Fryderyk u kategoriji “Najbolji etno/folk album” za album “Na Siedem”.

Koncert Zakopower-a pomoglo je Veleposlanstvo Republike Poljske u RH.

Uz Zakopower nastupiti će i Kries.Nakon početne faze rada u kojemu je bio orijentiran na tradicionalne puhačke instrumente, projektu pjevača Mojmira Novakovića, pionira etno glazbe na ovim prostorima, dodana je električna gitara i klasična ritam sekcija.

U ovoj postavi Kries je prošle godine snimio i objavio hvaljen, drugi album „Kocijani“ u produkciji Martina Swana i pretvorio se u punokrvnu koncertnu atrakciju koja žestokom izvedbom i rockerskom energijom obogaćuje kulturološko nasljeđe tradicijskih pjesama hrvatskih krajeva.

Niz nastupa diljem Hrvatske i inozemstva pretvorio je ovu skupinu u najatraktivnijeg i najaktivnijeg predstavnika world music scene s ovih prostora, o čemu govori i nedavno pojavljivanje na naslovnici najpoznatijeg svjetskog “world music” magazina fROOTS. Kako kažu, nemaju namjeru “očuvati” hrvatsko glazbeno naslijeđe, nego jednostavo uživaju u njegovu simbolizmu i osjećajima koje stvara.

Vrata Močvare otvaraju se u 20 sati dok koncert počinje u 21, 30.

upad: 35 kn

Objavljeno 09.11.2009.

Vremeplov

Ako je glazba hrana ljubavi, svirajte. Dajte mi da priđem...
William Shakespeare