Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Massimo Savić, Carlos Nakai, Neisha na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Massimo Savić, Carlos Nakai, Neisha na Ljetnoj pozornici u OpatijiKoncert pod nazivom ’’Fusion of sounds’’ održat će se 26. svibnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji s početkom u 20 sati. Na koncertu će nastupiti Carlos Nakai, Massimo Savić i Neisha. Ulaz na koncert je slobodan.


Carlos Nakai: Najprizantiji svjetski frulaš Indijanskog porijekla. Od 1983. kada je izdao prvi album Changes prodao je više od 4 milijuna nosača zvuka te je osam puta bio nominiran za nagradu Grammy.
Nakai je prvi donio Indijansku frulu u koncertne dvorane te je nastupio diljem svijeta sa nekim od najpoznatijih simfonijskih orkestara kao što su Philadelphia Philharmonic, Omaha Symphony i još petnaestak simfonijskih i komornih orkestara. Često je surađivao i nastupao u internacionalnim sastavima kao što je Wind Traveling Band iz Kyota a što je rezultiralo albumom ‘Island of Bows’. Nastupao je također s Tibetanskim frulistom Nawang Khechogom, havajskim slack gitaristom Keolom Bearnerom, čelistom Udi-Bar Davidom (Philadelphia Philharmonic) s kojim je izdao album ‘Voyagers’ intimnog zvuka židovsko-arapskog glazbenog nasljeđa.1992. dobio je NAIRD Indie Award za najbolji New Age Album Migrations, a 1999. Indie Award za Mythic Dreamer, 1994. je dobio počasni doktorat Northern Arizona University, dobitnik NAMMY-ja - the Best World Album 2006. Izdao je 35 što samostalnih što zajedničkih albuma, za albume Canyon Trilogy i Earth Spirit dobio je RIAA certified, svoja znanja i iskustvo objavio je u knjizi The Art of the Native American Flute. Napisao je glazbu za više filmova i TV emisija. I dalje intenzivno surađuje s umjetnicima u Europi, Japanu, Kanadi.


Massimo Savić - izvanredni pjevač koji je nebrojeno puta zadužio hrvatsku glazbenu scenu, objavljuje novi album jednostavna naslova Massimo, a potom su uslijedili hvaljeni albumi Vještina i Vještina 2 koji su Massima vratili u sam vrh hrvatske mainstream pop-rock glazbe. Nakon više nominacija, godine 2004. napokon dobiva diskografsku nagradu Porin u kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe. Uspjeh je ponovio i sljedeće dvije godine, kao i na ovogodišnjem Porinu..

Neisha - mlada slovenska kantautorica i akademska glazbenica. Njezin prvi album ”Neisha” bio je najprodavaniji dvije godine zaredom u Sloveniji. U kratkom periodu osvojila je najveće koncertne dvorane u Sloveniji (Križanke i Cankarjev Dom) i nastupila na nekoliko velikih europskih festivala.
Zbog skladateljskog umijeća (sklada za komorne i simfonijske orkestre), izvrsnih vokalnih mogućnosti, sjajne interpretacije, Neisha se našla uz bok najvećih slovenskih glazbenih umjetnika ovog doba.

Massimo i Neno Belan - Zar više nema nasObjavljeno 25.05.2009.

Vremeplov

Živimo u vremenu potrošačke groznice. Mladi danas umjesto šetnjom po korzu ili uz more, šetaju po shopping centrima gledajući izloge. Sve se procjenjuje i važe kroz novac - novac je jedina religija. Rijeka možda uspijeva odoljeti tome bolje od ostalih centara, ali svejedno nije imuna na te promjene i bolest polako hvata maha...
Damir Urban