Top singlovi

  1. Foo Fighters - The Sky Is A Neighborhood
  2. Thirty Seconds To Mars - Walk On Water in the Live Lounge
  3. Sting – I Can't Stop Thinking About You
  4. Radiohead - Lift
  5. David Bowie - I Can't Give Everything Away
  6. Prophets Of Rage – Living On The 110
  7. Nine Inch Nails – Less Than
  8. Queens Of The Stone Age – The Way You Used To Do
  9. U2 - You’re The Best Thing About Me
  10. Starsailor - All This Life

Top album

Neil Young - Hitchhiker

dvd preporuka

David Gilmour – Live At Pompeii

Najava koncerata

Ključne riječi

Sve ključne riječi

Preminuo bubnjar Rashied Ali

Preminuo bubnjar Rashied AliJazz bubnjar Rashied Ali preminuo je 12. kolovoza u 74 godini života. Ali, koji se rodio kao Robert Patterson, započeo je karijeru kao bubnjar u američkoj vojsci, te je postao poznat 60-tih godina kada je svirao s John Coltraneom.

Najpoznatiji je kao začetnik free jazz bubnjarske tehnike. Album naslovljen ‘Interstellar Space’ naknadno je izašao kao duo sa Coltraneom.

Ali je osoba koja je stajala iza njujorškog kluba Ali’s Alley, koji je vodio od 1973. do 1979., te je također, osnovao svoju producentsku kuću Survival Records.

Ovaj bubnjar je nastavio karijeru kao utjecajni član jazz scene tijekom 80tih i 90tih, nastupajući sa mnogim bendovima uključujući Phalanx, By Any Means, te prima Materia. Također je svirao s muzičarima poput Alberta Aylera, Archiea Sheppa, Dona Cherrya, Garya Bartza, Deweya Redman te Carlosa Santane.

Do svoje smrti, Ali je nastupao sa The Rashied Ali Quintetom koji je oformio 2003.godine. Među zadnjim albumima koje je ovaj bend izdao su ‘Judgment Day Vol. 1’ i ‘Judgment Day Vol. 2’ u 2006.godini.

Razlog smrti još uvijek nije objavljen.

Objavljeno 17.08.2009.

Povezani članci

Vremeplov

Moje ime nije neka velika fora. Nema nikakvo značenje. Pokušavao sam dugo otarasiti se tereta mita o Bob Dylanu.Bob Dylan